понедељак, 19. март 2018.

Хор " Косовски божури" у Нишу

У организацији родољубљиве организације "Востани Сербие" и Команде Копнене војске Србије, си Он је у Дому војске у Нишу, одржан хуманитаени концерт у циљу прикупљања средстава за Народне кухиње на Косову и Метохији.

За улазницу је требало издвојити 300 рсд.
Прикупљено је 60320 рсд, што говори да је концерту присуствовало нешто више од 200 посетилаца.

Срамота.
Вече раније, на концерту Грчко-србских хорова и фолклорних ансамбла, било је много више и посетилаца и званичника.
Срби са Косова и Мерохије, заборављају своју браћу која живе у њиховом завичају и не доласком на оваква културна дешавања одричу се Косова и Метохије.

Милица из Пруштине, тренутно на студијама у Београду, чланица Ансамбла "Косовски божури" изнесе после одржаног концета у Ниши, да можда људи полако и заборављају одакле потичу.
Често они организују долазак управо Срба расељених са Косова и Метохије у њихова места и тамо им организују концете да им врате ту изгубљену носталгију и осјећај за завичај.
Имали су 17. марта концерт у Народном позоришту у Београду, пред више од 1000 посетилаца и изузетно су задовољни тим концертом.
Сам рецитаторско хорски наступ Ансамбла "Косовски божури" тако је осмишљен да буди нераскидивост сваког Србина без обзира где је рођен са Косовом и Метохијом.
Поред Ансамбла "Косовски божури" на концету су наступили и Фолклорни ансамбл "Оро" Студенстског културног центра Ниш и млади рецитатори.