субота, 3. фебруар 2018.

Тјентиште: Потребно што хитније санирати клизиште

Управа Националног парка Сутјеска алармирала је све надлежне институције да би се што прије санирало клизиште које пријети да угрози партизанску Спомен-костурницу и споменик Битке на Сутјесци.
Директор Националног парка Сутјеска Дејан Павловић рекао је да се клизиште, након обилних падавина и топљења снијега, активирало данас око 11.00 часова.
„Рупа је дубока и широка неколико стотина метара и најгоре је што је на свега петнаестак метара од костурнице, а и споменик је близу. Одмах смо контакирали надлежно министарство и директора Републичке управе Цивилне заштите Милета Међеда. Да ли је клизиште стало, још не знамо, чекамо геодетске стручњаке“, рекао је Павловић.
Детаљније на порталу Катера

Деца од 11 и 12 година поломили нос инспектору рада

У четвртак 31. јануара 2018. године у вечерњим сатима непознати нападачи, у нишком насељу Београдмала напали су инспектора рада М.Т.(64) док је био на дужности.
То насеље већином насељавају припадници ромске националне мањине.
Оперативним радом полиција је утврдила да су нападачи малолетници старости од 11 и 12 година претукли Инспектора  и притом поломили нос.  
Он је контролисао рад на црно у неким радњама на граници насеља Београд мала и Сточни трг.

  Против њих поднета кривична пријава у редовном поступку што значи да нису пребачени у установу за преваспитање деце.

Данас је у истом насељу избио пожар када је изгорело пет кућа, а једна је потпуно уништена.

Према првим непровереним сазнањима, узрок пожара је кварцна грејалица од које се  запалило ћебе.

Занимљиво је да Фехрат Саити председник савета за мањинска питање Општине Црвени Крст по овом питању одмах излази у јавност и обећава помоћ угроженим становницима, а није се појавио да осуди напад на Инспектора, нити на раније нападе који сусе дешавали надежним пролазницима кроз ово насеље.
Било је напада и на полицајце.