среда, 31. јануар 2018.

Стиже захлађење, за викенд снијег!

У Републици Српској послије сунчаног времена са температуром изнад просјека за ово доба године у петак долази до захлађења које ће донијети кишу и снијег у већини крајева, речено је у Републичком хидрометеоролошком заводу.

Дежурни метеоролог Драшко Рудан рекао је да ће у петак, 2. фебруара, јутро бити облачно са кишом у Херцеговини и Крајини, а на истоку и сјевероистоку суво уз промјенљиву облачност.
Према његовим ријечима, падавине ће јачати током дана и захватити већину крајева. У Херцеговини се очекују мјестимично обилније падавине, а једино ће у Семберији остати углавном суво вријеме.
Опширније на порталу Катера

РАИС обезбиједио реализацију пројекта вриједног 156.000 евра

Градска развојна агенција Источно Сарајево почеће ускоро реализацију пројекта вриједног 156.000 евра, који се спроводи у оквиру европског пројекта „паметних градова“. Градска развојна агенција Источно Сарајево једини је партнер из Босне и Херцеговине који учествује у овом пројекту.

„Активности из овог пројекта биће реализоване у партнерским градовима који имају више од 20 000 становника, односно у тестним подручјима у Лиону, Песцари, Милану, Западној Грчкој, Мортилу и Стубалу. Источно Сарајево, захваљујући Градској развојној агенцији, једини је град  у Босни и Херцеговини који ће учествовати у овим пилот активностима“,нагласила  је Пандуревић.

Oпширније на порталу Катера