среда, 24. јануар 2018.

" Косово неотуђиви дио Србије"

Трибина " Косово неотуђиви дио Србије"у организацији Покрета Двери одржана је синоћ у  сали МЗ "Божидар Аџија", у Нишу.

Сала би  мала да седну сви заинтересовани, а довољно велика да стану скоро сви који су дошли. 
Организатори су покушали да добију већу салу, али им то није дозвољено од стране актуелне власти, према ономе што с емогло чути од народног посланика Бошка Обрадовића, пррдседника Покрета Двери.
Говорили су Драган Тодоровић испред Источне Алтернативе, проф.др.Слободан Самарџић испред Државотворног покрета Србија и Бошко Обрадовић испред Покрета Двери.

Трибини нису присуствовали Марко Јакшић испред НП "Отаџбина" Срба са КиМ и Драгана Трифковић испред Народног покрета. 
Организатор није ни на који начин поменуо нити оправдао њихов изостанак.
Није нико позвао ни да се Оливеру Ивановићу минутом ћутње ода почаст.
Циљ трибине је да се Срби пошто су у тоталном медиском мараку упознају са стварним сатњем и намером да се од стране актуелне власти потпише споразум о нормализацији односа са тзв. "државом Косово" и на тај начин им се омогући међународно признање.

Господин Драган Тодоровић из Источне алтернативе нагласио је да Срби морају бити против потписивања било каквог споразума са  било ким из Приштине, који би значио међународно признање Коосва као самосталне државе. 
Верује да је и тзв. унутрашњи диаолаг о Косову доживио пропст. 
Нажалост преко Српске листе шипарима је власт из Београда тренутно омогућила да легализују бар за привремено своју власт на Косову и апострофирао је речи покојног Оливера Ивановића да Србима на северу Косова владају мафијаши.
По њему карај свега неће бити одрицање од Косова и Метохије кроз потписивање обавезујућег споразума са представницима тзв "државе Косово", већ кад се Србија сведе на границе "београдског пашалука".

У свом обраћању господине проф.др. Слободан Самарџић председник Државотворног покрета Србија, нагласио је да је неопходно државање оваквих трибина, као тренутну врсту притиска на Вучића и Дачића који су прихватили да предају Косово и Метохију. Нагласио је да у каснијем периоду треба тежити и другој врсти притисака како би се спчили да потпишу правно обавезујући документ о "норамализацији односа између Београда и Приштине". 
Такође, подсетио је да је први чин издаје извршио Борис Тадић, доводећи еулекс, на Косово, чији је мандат да оспособи привремено окупирану територију Косова и Метохије да функционишу као тзв "држава Косово" по међународним сатандардима. 
Други чин издаје је потписивање "бриселског споразума" 2013 године. Од тада на Косову  према Србима све рађено је силом и притиском из Београда и сви избори одржани на Косову и Метохији нису били слободни нити изражавају стварну вољу Срба који тамо живе.
Посебно се осврно на убиство Оливера Ивановића, због кога је прекинут бриселски дијалог и упознао је окупљене да је предсједник Србије Александар Вучић отишао на Косово по налогу из Брисела, а на позив Тачија, да умири Србе, што се може по Самарџићу закључити и на основу председникове изјаве Вечерњим Новостима где он то наводно наглашава, констатациом да је био на Косову да помири Србе и изјавом Тачија да се нада да ће посета Вучића допринети потписивању споразума између Београда и Приштине о међународном признавању Косова као државе од стране Србије.

Према господину Самарџићу велики је проблем, што ће само поједини портали пренети о вечерашњој Трибини.

Бошко Обрадовић, председник Покрета Двери инсистира да нико од Срба никад не сме дозволити себи да потпише признање независности Косова и Метохије.
Према Обрадовићу Црква као институција, једина је остала која може Србе убедити да немају право да се одрекну Косоваи Метохије, јер тиме се одричу своје историје и постојања.