понедељак, 22. јануар 2018.

Све креће из главе: Ово су болести које добијамо само због психе

Ако осјетите овај бол, одвојите вријеме да се одморите и покушајте да смањите стрес.

 Наше физичко здравље је уско повезано са нашим менталним здрављем и обрнуто. Свакодневне бриге и стрес често се манифестују кроз различите физичке болове и проблеме, преноси фокузз.цом.

Kада љекари не могу да пронађу физички узрок бола који нас хронично мучи, можете бити сигурни да је он посљедица вашег емотивног стања. Погледајте шта вам поручују болови које осјећате у тијелу.

1. Бол у глави

Окидач за бол у глави, сличан главобољи, може бити свакодневни стрес. Ако осјетите овај бол, одвојите вријеме да се одморите и покушајте да смањите стрес.

2. Бол у врату

Ако осјећате бол у врату, то може да значи да имате проблем са опраштањем другима или себи. Размишљајте о стварима које волите код људи.

3. Бол у раменима

Болна рамена указују на то да носите тешко емотивно бреме. Kонцентришете се на проактивно рјешавање проблема и дозволите другима да вам помогну.

4. Бол у горњем дијелу леђа

Овај бол значи да немате довољну емотивну подршку. Можда се осјећате невољено и непожељно. У случају да сте сами, можда је вријеме да одете на неки састанак.

 5. Бол у доњем дијелу леђа

Овај бол може да значи да се сувише бринете око новца. Можда је вријеме да наплатите тај неизмирени дуг и потражите савјет око планирања финансија.

6. Бол у лактовима

Бол у лакту указује на ваш отпор промјенама у животу. Укочене руке значе и укочен живот. Вријеме је да продрмате мало ствари.

7. Бол у шакама

Бол у шакама показује да можда не допирете до других људи на начин који желите. Размислите о стицању нових пријатеља, ручку са колегом и стварањем нових веза.

8. Бол у куковима

Бол у куковима значи да се сувише плашите промјена. Болни кукови значе да оклијевате да се покренете напријед и да сте сувише пажљиви када нешто одлучујете.

9. Бол у кољенима

Бол у кољенима може бити показатељ сувише надменог и високог мишљења о себи. Покушајте да будете скромнији и проведите неко вријеме волонтирајући. Запамтите да сте и ви само обичан смртник.

Извор Ослобођење

13 фотографија ђеце која су на тренутак остала сама у соби

Одабрали смо фотографије које доказују да, да би дете остало у соби само – соба треба да буде празна. А опет, ни то није довољно, будући да су ту зидови…

Све описе и фотографије детаљно погледајте на порталу Бука.

Опрез- снијег, магла и поледица


На путевима у источним и југоисточним крајевима Републике Српске саобраћај се одвија нешто спорије због сњежних падавина, а на подручју Невесиња, Гацка, Романије, Хан Пијеска, Хан Погледа и преко Рогоја, осим снијега, повремено јак вјетар ствара сњежне наносе, упозоравају из Ауто-мото савеза Српске.
Из АМС-а подсјећају све возаче да данас у Републици Српској почиње друго полугодиште и апелују на њих да у зонама основних и средњих школа смање брзину кретања возила.
Опширније информације о стању на путевима у Српској читајте на Требевић.инфо

Само себи уништавате психу: За ове ствари се не правдајте, никад и ником!

Популарни блогер и психијатар Дејвид Вилијам на сајту Лифехацк.орг наводи те ситуације које су само ваш, лични и интимни избор.

Ником нисте дужни објашњење односно никоме не морате да се правдате због:

- Своје животне ситуације
- Својих приоритета
- Тога што вам није жао
- Тога што вам је потребно време да будете сами
- Тога што не говорите Да свему што други кажу
- Свог физичког изгледа
- Одређене хране коју волите или не волите
- Тога што сте сами
- Одлуке о томе да ли ћете имати деце или не

Детаљније о савјету за сваку ситуацију читајте на порталу Бука.

Да ли знате ЧЕМУ служи ФИОKА испод рерне?

Вероватно и ви припадате оним домаћинима који у фиоци испод рерне на шпорету држе празне тепсије, масан папир, фолије или поклопце од шерпи. Она заправо има тотално другачију намену, а нико је за то не користи.

Ако при руци имате успуство за коришћење рерне, проверите шта је произвођач записао.У вец́ини упутстава пише „топла фиока осмишљена је да сачува температуру за послуживање. Увек у фиоку стављајте вруц́у храну.“

Читаје о овој занимљивости на Србија вести