среда, 4. април 2018.

ОБЕЗБИЈЕДИТИ ЗАПОШЉАВАЊЕ И БОЉИ СТАТУС ДЈЕЦЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић присуствовао је данас парастосу погинулим борцима, у храму Светог Василија Острошког на Вељинама, којим је почело обиљежавања 4. априла – Дана формирања свих ратних јединица Источне Илиџе.

Лучић је учествовао у раду округлог ста о теми “Запошљавање дјеце погинулих бораца”  којем су присуствовали представници општине Источна Илиџа и дјеца погинулих бораца са подручја те општине.
Лучић је истакао да је Градска управа Источно Сарајево опредијељена за помоћ борачким категоријама, те да у буџету издваја значајна средства за финансирање борачких организација и борачке популације.
„Дјеца погинулих бораца свих ових година имала су приоритет кад је ријеч о волонтерском стажу који финансира Град Источно Сарајево, као и студентским стипендијама које годинама обезбјеђујемо у буџету. Град Источно Сарајево настоји да, у складу са својим могућностима, покаже бригу и разумијевање за ове категорије становништва“, рекао је Лучић.
Лучић је истакао да све ово није довољно, те да је потребно осмислити начин за стратешко, системско и трајно рјешавање проблема запошљавања дјеце погинулих бораца и побољшања статуса свих борачких категорија.
„Морамо спријечити одлазак младих људи из Републике Српске, тако што ћемо им омогућити да остваре сва своја права и обезбиједе себи и својим породицама достојан живот. У супротном, жртве које су поднијели њихови очеви за стварање Републике Српске биће узалудне“, рекао је Лучић.
Основни циљ данашњег округлог стола, одржаног у сали Скупштине града Источно Сарајево, био је да се дођи до закључака – како побољшати статус дјеце погинулих бораца, те ријешити проблем њиховог запошљавања. Било је ријечи о оснивању Одбора чији ће чланови бити управо дјеца погинулих бораца са подручја општине Источна Илиџа. Организатор округлог стoла о теми “Запошљавање дјеце погинулих бораца” била је Борачка организација „Илиџански борац“.

Извор:Град Источно Сарајево

Нема коментара:

Постави коментар