уторак, 3. април 2018.

ВУК ЈЕРЕМИЋ ДОБИО ПРОСТОР У КОСОВАРСКИМ МЕДИЈИМА


Јеремић би да се  тзв.Косову призна независност, а Вучић је као против.

Предсједник,  Народне странке из Србије, Вук Јеремић, по мајци Сени, потомак Нурије Поздрца, некадашњег подпредсједника  ЗАВНОБиХ-а, бивши  предсједник Генаралне скупштине УН, ових дана послије дешавања на Косову и Метохији,  доспио је у срж интересовања медија  тзв. државе Косова, због изнијетих мишљења  тим поводом.

Да требало би у својим ставовима и оцијенама, по тако важном питању, као што је ријешавање статуса Косова и Метохије у оквиру Србије, поготово што се ради о привремено окупираној територији, државе Србије под међународним протекторатом, да сви званичници буду јако опрезни.



Поготово они који попут Вука Јеремића или Александр Вучића, воде поријекло са простора западно од  Дрине.

Брзоплети и неодговорни испади и изјаве било кога могу довести до погоршања и онако тешке ситуације.

Јеремић и они који су га подржавали, тражили су пред Међународним судом, оцијену законитости самопроглашења тзв. Косова државом, од сране привремених валсти у Приштини и том пресудом је направљен преседан да је тој чин у складу са међународним правома, али само за тај регион.

Такође, Јеремић и они који су га подржавали, дозволили су да се преговори из оквира УН, пребаве под покровитељство ЕУ.

Под притиском ЕУ и САД, јер више није постојала могућност заштите интереса Србије од стране брадских и пријатељских земаља сталних чланица Савјета безбједности, потписан је „Бриселски споразум“ од стране Александра Вучића, који је довео до много неприатности за Србе са простора Косова и Метохије.

Статус Косова и Метохије у оквиру Србије још дуго неће бити ријешен, а да ли ће тзв. Косово добити солицу у УН, зависи само од руководства Србије и зато свака изјава њених политичара мора бити одмјерена и прорачуната.

Поготово оних политичара у Србији који су на било који начин везани за простор западно од Дрине, јер они сносе већу одговорност пошто се борбом за Косово и Метохију, боре и за Републику Српску и интересе Срба у БиХ и Хрватској.
  

Нема коментара:

Постави коментар