уторак, 23. јануар 2018.

14. Светосавски сајам књига у Нишу

Нишлије ће имати прилику да од 1. до 8. фебруара, у Официрском дому, посете 14. Светосавски сајам књига и том приликом набаве неке од најзанимљивијих нових издања књига бројних издавачких кућа, као и да присуствују књижевним вечерима истакнутих домаћих писаца.
Foto: Milorad Dimić / wikipedia

Свечано отварање је 01. фебруара у 18 сати, сајам ће отворити добитник Нинове и награде Милош Црњански за 2013. годину - Горан Гоцић.

Kако најављују из издавачке куће Медивест, која је организатор Светосавског сајма књига, ове године ће на сајму издавачке куће бити награђиване у следећим категоријама: за највреднију укупну издавачку продукцију, најбољу књигу као изузетан ауторски и издавачки подухват и остварење, недовање и афирмацију књижевне традиције Ниша, најбоље графички обликовану књигу и колекцију, најбољу штампану и опремљену књигу или колекцију, а биће додељена и Награда Стари Ниш за неговање и афирмацију традиције и баштине Ниша.

Сајам ће бити отворен сваког дана у периоду од 10 до 20 сати. Улаз на сајам ће коштати 50 динара, а сваки посетилац ће моћи своју улазницу да убаци у кутију, која ће бити постављена на улазу у Официрски дом, чиме ће добити прилику да освоји књигу.

Нема коментара:

Постави коментар