уторак, 26. децембар 2017.

Топ туристичка понуда

Јуче је на Палама у Ски центру "Равна планина" пуштена у рад Гондаола за превоз туриста и то представља  бисер туристичке понуде не само Пала и Источног Сарајева, већ цијеле Републике Српске, те да је погодна дестинација и за туристе из држава у окружењу.


У Ски-центру "Равна планина" на Палама јуче је свечано пуштена у рад кабинска жичара, која је дио пројекта "Јахорина-експрес", који ћекада буде завршена да повеже  Пале и Јахорину.

Ски-центар "Равна планина" у понуди има седам и по километара ски-стаза урађених према највишим стандардима, а главна стаза дужине 1.400 метара задовољава све свјетске стандарде које се користе за одржавање Фис-трка. 
Систем вештачког осњежавања који је у функцији омогућава скијање и поред неповољних временских услова, мале количине природног снијега и релативно високе дневне температуре.
Директор "Мајнекса" Вељко Голијанин захвалио је гостима за подршку и поновио да је данас окончана прва фаза изградње гондоле ка Јахорини. 

Он је подсјетио да је ово прва оваква гондола у БиХ, да има 19 кабина, а да свака превози десет скијаша, односно да је њен укупни капацитет 2.200 путника на час. 

"Туризам је за град Источно Сарајево једна од најважнијих привредних грана, што смо пројектовали и нашом развојном стратегијом. Изузетно сам задовољан да се овај центар придружио Јахорини, Требевићу и Романији као топ-туристичким дестинацијама", рекао је Вуковић новинарима, након промотивне вожње гондолом. 
"Град Источно Сарајево, путем Туристичке организације, уврстиће Ски-центар `Равна планина` у комплетну туристичку понуду Источног Сарајева", поручио је Вуковић, изражавајући увјерење да ће град, општине и институције на нивоу Републике Српске подржати овај пројекат чији је коначни циљ изградња гондоле до Јахорине. 
Честиткама су се придружили и Начелник општине Пале Бошко Југовић и предсједник СО Пале Предраг Вучићевић и захвалили се представницима компаније "Мајнекс" што на достојанствен начин презентују општину Пале.





Извор СРНА