среда, 15. новембар 2017.

Бакир Изетбеговић би ал' не може

Послије неколико дана, од наводне изјаве муслиманског члана предсједништва БиХ, Бакира Изетбеговића, поријеклом србијанца, да се нада да ће БиХ, признати независност Косова и Метохије, изравамо згражавање.

Косово и Метохија су неотуђиви дио Србије и недопустиво је да Изетбеговић ради својих предака из Србије и у мислима се залаже признавање независности Косова и Метохије од стране БиХ.
На томе може радити Вук Јеремић, Борис Тадић, Вук Драшковић, Александар Вучић, Александра Вулина, Зорана Михајловић, Ненад Поповић, али никако Бакир Изетбеговић.
Он је само изразио своју личну наду да би волио да до тога дође, али за такву одлуку је потребан концензус сва три члана Предсједништва БиХ.
Сходно томе то је уколико не буде неког скривеног интереса свим људима здравог разума незамисливо, па и да се по неким проекцијама БиХ подијели између Хрватске и Србије.
БиХ по питању Косова и Метохије треба да остане неутрална.
Погрешно, свијесно пренесена изјава Бакира Изетбеговића непотребно је узнемирила јавност и омогућила додатно дизање тензија и одвараћање пажње од стварних проблема.
Економских и безбједоносних.
Погрешно пренесена изјава омогућила је Предсједнику РС још једну успијешну промоцију на РТС-у у политичком програму Упитник.
Увјерени смо да је исти преношен и на територији РС.
Концезис око битних економских питања за Српску био би много кориснији од млаћења празне сламе око нечега што није изјављано како је пренесено.