недеља, 3. септембар 2017.

Десети етно сусрети у Нишкој Бањи

У петак и суботу у Нишкој Бањи у организацији Удружења "Круна" из Нишке Бање, а под покровитељством Општине Нишка Бања одржани су Х етно сурети удружења и предузетника који се баве ручним радовима, производњом и прерадом љековитог биља, пчеларством рокодјелаљем и другом старим занатима.


Био је велики број учесника, према организаторима близу стотину.

Могло се видети много тога занимљивог, од припремљених традицоналних и старих већ помало заборављених јела, пчеларских производа, ручних радова, до посуђа од дрвета које се накеда, а понегде и данас користи у преради млека.

Такође и оруђа за обраду земљишта и послове у сеоским домађинствима где механизације није у могућности да то одради.
О свему томе можете погледати више овде.


Међутим има и она друга страна медаље.
Организатор је уместо прописних штандова поставио школске клупе узете по нечијем одобрењу из Основне школе "Иван Горан Ковачић" из Нишке Бање као и столице које су на главном шеталишту постављене 31.08.2017. године у поподневним сатима, па су први дан школе поједини ђаци у школи дичекали у празним учионицама.

Бањци то прокементарисаше да су с едеца читав дан мајала по Бању уместо да су у школи.
Да чули смо да је и ове године били више излагача него посетилаца, нажалост толики је Бања занимљива гостима, а и сами организатори нису с епревише потрудили да анимирају грађане Ниша да дођу у суботу у Нишку Бању и посете етно сајам. 
Фотографије су од четвртка вече.