среда, 30. август 2017.

РАЗОЧАРЕЊЕ У НИШКОЈ БАЊИ

Стицајем околности овог љета Нишку Бању посећивали смо свакодневно у различито доба дана.
Ено јеБање

Нисмо се много задржавали, али могли смо приметити и доста позитивних и негативних дешавања.
Многе од њих смо и објавили на овом нашем блогу, како у сврху промоције природних, културних и туристичких потенцијала Нишка Бање као термалног лечилишта, тако и у циљу отклањања уочених негативности и пропуста.
Данас доживисмо једно непријатно разочарење.
Стицајем оклности нисмо ове године имали прилике да заједно прошетамо до "извора" оном стазом број 4, изнад купатила број 5.
Ето данас то урадисмо, а боље да нисмо, јер чим се склоните мало од "центра" парка који и сам није у потпуности сређен, велики дио траве је осушен и сам парк је некако депресивног изгледа, добијете слику још горег стања.

Стазе нису очишћене, клупа нема као ни канти за отпатке.
На самом"извору" који је пре неку годину избетониран нема ни једне клупе ни канте за отпатке, а само корито је испуњено смећем.
Некад аје ту био много јачи притисак и многи су долазили да их термална вода "изудара" што им је користило као природна масажа.

Користили смо се и ми том природном благодаћу.
Сада је неко одлучио да гостима и становницима Нишка Бање ускати то задовољство и да од тог места направи сметљиште.
Добро тај који је одлучио да "смањи" притисак воде на том месту преусмеравајући је на неки други правац није планирао да ће од тог простора настати сметљиште, али као више нема разлога да ту гости бораве,а становници нису заинтересовани да воде рачуба о том простору имао једну ружну слику.

Ипак за многе ствари у Нишкој Бањи одговорни смо ми сами, а највише што нам се гости врло ретко враћају изузев оних који долазе искључиво из здравствених разлога и то они у дубокој трећој доби којима није битно шта им нудите од ванбањске понуде и колико сте уложили у екстеријер.
Надамо се да ће ускоро почети нешто да се мења.