уторак, 27. јун 2017.

Видовданска академија

У порти  нишке Саборне цркве већ традиционално у организацији СПЦ, Града Ниша и Градских општина, организује се Видовданска академија, у знак сећања на овај неизбрисиви дан наше историје.

Други повод који нема мањи значај је и додела Видовдснских повеља најбољим матурантима основних и средњих школа са подручија Школске управе Ниша.

Поред градоначелника Булатовића, присуствовали су и Председници појединих градских Општина, Комадант Копнене војске генерал подпуковник  Милосав Симовић и више официра и подофицира Гарнизона Ниш. Заинтересоване Нишлије.

У уметничком делу наступили су Војни оркестар Ниш, Црквени хор "Бранко" Дечији црквени хор "Бранко" Црквено играчки ансамбл "Бранко".



Овогодишњи беседник био је редовни професор Универзитета у Нишу доктор Драгиша Бојовић, који је својом надахнутом беседом упозорио награђене ученике да не смију заборавити Косово и Метохију, да морају знати где је Жича, војнике да њихов циљ мора бити повратак на границу са Албанијом, а не одлазак у Либан или друга подручија у оквиру мировних мисија.

Професор Бојовић је подсетио да не смемо заборавити ни дешавања од 99-те године и посебно је на то скренуо пажњу овогодишњим матурантима Средњих школа, који у овој години постају пунолетни и стичу право да бирају и буду бирани.

Окупљеним се обратио и градоначелник Булатовић изражавајући свој понос што има част да буде поред најбољих нишких ученика.

Позвао их је да своје школовање и остваривање професионалних снова остваре у Нишу.