уторак, 13. јун 2017.

Покољ јагњића на Вучијој Луци

На Вучијој Луци,у једном предивном природном амбијенту у организацији Општине Српски(Источни)Стари Град и подршку Града Српског(Источног)Сарајева и Туристичке организације одржана је 7.јагњадијада у недењу 11.јуна 2017.године уз учешће 134 екипе из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.
О атмосвери најбоље се види у Видео прилогу Недељка Жугића.
Из братских Србије и Црне Горе према подацима добијеним од Бранке Спасојевић, директора Туристичке организације Источно Сарајево иначе једној од иницијатора за почетак организовања ове гастрономско-културне манифестације учествовало је 44 екипе, а међу њима и екипа Општине Зубин Поток, са Косова и Метохије.
Учесници су се традиционално такмичили у припремању јагњећег печења са ражња. Жиру чији је пррфсједник Коста Плакаловић, први предсједник општине Српски Стари Град и народни гуслар, са осталим члановима жирија није имао нимало једноставан задатак да међу одличним изаберу најбоље.
Сваке године жири има несумљиво тежак задатак да објективно оцијени све екипе, донесе праведну одлуку и да сви буду задовољни.
По одлуци стручног жирија међу најбољима су:

Трећепласирани Екипа Требиње-Љубуње;
Друргопласирани Екипа Хајдуци Оружане снаге;
Првопласирани Екипа Братство Гутаља.
Ове године је учествовала и екипа Трнова из истоимене Општине Српског Сарајева.
Према ријечима Данијела Грујића ВД Културног центра Трново и члана екипе, они су задовољни својим учешћем и оним што су доживјели.
Недавно је одржана и у Пироту.