петак, 9. јун 2017.

И Сарајлија и Нишлија на Словенском братству у Бјелорусији

Једна фотографија привуче нам пажњу.



Објављена је у чланку Потрала"Новински фронт",везано за међународну војну вјежбу Словенско братство 2017,која се одржава у Бјелорусији уз учешће Руских,Бјелоруских и Српских војника.
На фотографији са црвеном беретком је припадник 63.падобрaнског батаљона из Ниша, рођени Сарајлија,основно војничко знање стицао је у славној 125 моторизованој бригади из Косовске Митровице,чији су припадници бранили Србију на Кошарама, срећно ожењен Нишликом.

Посебна част и задовољство управо изазива баш ова фотографија и сазнање да борави тамо.

Желимо му пуно успијеа и све најбоље.

Нека му боравак и резултати тамо буду на личну част и понос и завичаја и Србије.

Протест мештана Насеља "Никола Тесла"


Jуче ујутру је у Насељу " Никола Тесла" на Булевару Цара Константина дошло до саобраћајног удеса када су Повређене четири девојчице.

Снимак сигурносне камере и моменат јутрошње саобраћајне незгоде.


Због тога су на месту где је дошло од саобраћајне незгоде,обиљеженом пешачком прелазу, јуче од 16.00.часова мештани блокирали саобраћај тражећи од надлежних да се на неки начин тај пешачки прелаз обезбеди и регулише.

Они захтевају постављање семафора.

Већ други пут на том пршачком прелазу долази до повређивања деце у саобраћајној незгоди.

Блокада саобраћаја трајала је до скоро 18.00 часова.

На лици места међу окупљеним мештанима био је и Председник Скупштине општине Нишка Бања господин Зоран Јовановић који је окупљеним обећао да ће њихов захтев бити размотрен и упућен надлежним институцијама у циљу решавања.


Како смо незванично сазнали,окупљени становници насеља "Никола Тесла" планирају да блокаду саобраћаја наставе по сат времена  и наредних дана у циљу притиска на општинску и градску власт као би се проблем наведеног пешачког прелаза трајно решио.