четвртак, 18. мај 2017.

Кад хоће све могу

У уторак после јаке кише,у Нишкој Бањи,у улици Косовских  јунака,на кружном току код бившег Хотела "Србија",дошло је до изливања атмосферске канализације из шахта.
Као да дан раније није била хрпа муљ испод шахта


Призор није био пријатан ни за чуло вида,а поготово не за чуло мириса.

Поклопац шахта био је избачен из лежишта.

У Среду  преподне,ангажоване су или надлежне екипе ЈКП"Медијана" које су само очистиле нагомилани миљ и вратиле поклопац шахта на своје место,а коловоз опрале,као да ништа није било, или екипа ЈКП"Водовод и канализација" са специјалним возилом ради отпушења атмосфесрске канализације у циљу спречавања поновног изловања.

Све у свему у односу на јуче остао је само повремено осјећај непријатног мириса.
А у Бањи је данас било десетак аутобуса са ђачким ескурзијама.


После овако брзе ракције надлежних градских јавно комуналних предузећа,становници Нишке Бање имају потпуно право да се запитају зашто су били кажњавани пошто њихова локална власт у задње скоро две деценије није била у коалицији и подударности са градском као што је сада.

Период сагладности био је у време некадашњег УРС-а и тада је урађене делимична реконструкција централног парка.

Сада би можда становници Бање могли очекивати да за њих наступају боља времена.
Вероватно су сами становници који су на демократском изборима бирали Општинску власт,одговорни за вишегодишње пропадање Бање,јер им такав избор нису праштали политичари са градског нивоа.
Сада су бирачи постали мудрији и ваљда ће због тога бити награђени кроз решавање нагомиланих проблема у Бањи.

Колико се у оваквим ситуацијама ради о демократији нека читаоци закњуче сами.

Само да подсетимо да су тениски терени у Нишкој Бањи,који су сада одлуком општинског руководства дати на управљање Спортском савезу Ниша изграђени од некадашњег самодоприноса становника Нишке Бање и да су они ту  своји на своме.