четвртак, 22. јун 2017.

Ниш прославио “Празник музике” на 5 локација у Нишу

Први дан лета грађани у Нишу су провели уз најразличитије музичке жанрове, а певало се у Градској кући, Чаиру, Обреновићевој, на Универзитету и у сали Симфонијског оркестра и слушала се музика у оквиру, сада већ традиционалне манифестације "Празник музике”.

Професори и ученици Музичке школе своје умеће и таленат представили су у холу Градске куће.
Испред Дечијег центра у Чаиру,свој  мини-концерт имао хор “Вилењаци”, а малишани су сами били диригенти, а окупљени су могли уживати  и  у Музичком програу Дечијег центра.





Најразноврсније жанрове грађани су могли да чују у Обреновићевој улици, од 19 сати до 23:30. где је осим неколико дечијих хорова, наступао и Нишки камерни хор, као и Женски и Академски хор СKЦ-а.


Они који су прошли пешачком зоном могли су да чују и студенте нишког Факултета уметности, а пред крај програма, који је трајао неколико сати, и репере KОМ 018.


Љубитељи класичне музике уживали су оперским аријама које су изводили истакнути уметници у сали Нишког симфонијског оркестра, а у Градској кући су свој таленат приказали професори и ученици Музичке школе.

Моба Јазз квартет отворио је музичко вече у дворишту Универзитета, а након њих публику је “размрдао” Игор Винце мало бржим џез звуком. Трибјут хеви-метал бенда “Јудас Приест” наступио је за крај.


Поред Француског института, организацију “Ноћи музике” помогли су и подржали нишки хорови, СKЦ, Музичка школа, Факултет уметности и многи други.

Празник музике се у Нишу обележава већ неколико година, па се може рећи да је већ традиционална манифестација, која окупља музичаре првог летњег дана.




 Извор и фото: Јужне вести

Нема коментара:

Постави коментар