уторак, 23. фебруар 2016.

"Јахорински пословни форум" од 24. до 26. фебруара

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву организатор је 5. научне међународне конференције "Јахорински пословни форум", која ће бити одржана на Јахорини од 24. до 26. фебруара, рекао је Срни продекан Економског факултета Марко Ђого.



"И ове године окупићемо велики број туризмолога, научних радника, привредника из земље и региона, а осим радног дијела садржај конференције биће обогаћен бројним пратећим активностима", најавио је Ђого, који је и члан Организационог одбора конференције.

Према његовим ријечима, на овом скупу први пут ће бити одржан научно-стручни панел чији је циљ да окупи професионалце из свих сегмената туристичке индустрије, представнике академске заједнице, представнике јавног сектора, међународних институција и асоцијација, који ће покушати да заједничком дискусијом прошире разумијевање ове важне теме, те дефинишу конкретне приједлоге примјењиве у пракси.

"Током пленарне сједнице, као и у двије одвојене сесије посвећене економији и туризму, биће представљено 50 радова признатих научника, стручњака, као и студената са универзитета из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Бугарске. На конференцији ће учествовати око 150 научника, стручњака и студената", навео је Ђого.

Организатор је позив да отвори конференцију упутио министру науке и технологије Републике Српске Јасмину Комићу, а очекује се и присуство представника власти Републике Српске, институција БиХ, локалних власти, академске заједнице и дипломатског кора у БиХ.

Предвиђено је да се учесницима конференције на отварању овог скупа, које је заказано за четвртак, 25. фебруар, у 9.30 часова, обрате и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић, декан Економског факултета из Суботице Ненад Вуњак и декан Економског факултета Пале Љубиша Владушић, који је и предсједник Организационог одбора конференције.

У плану је да уводна излагања поднесу професор Економског факултета из Загреба и гувернер Народне банке Хрватске Борис Вујчић, те професори Анђелко Лојпур са Економског факултета у Подгорици, Даниел Павлов са Факултета за бизнис и менаџмент Русе, Бугарска, и Бранислав Машић са Економског факултета на Палама.

Покровитељи овог скупа су министарства науке и технологије, просвјете и културе и трговине и туризма Републике Српске, град Источно Сарајево и Олимпијски центар "Јахорина".

Саорганизатори конференције у хотелу "Термаг" су Економски факултет у Суботици, Економски факултет у Подгорици и Центар за иновативност и предузетништво Универзитета у Зеници.

Извор:СРНА