субота, 6. фебруар 2016.

ЈАХОРИНА ЈЕ ПРЕДИВНА КАДА ЈЕ ДОЖИВИТЕ

Поново је пао снијег на Јахорини и све ће се заборавити.

Према најновијим подацима добиојеним јутрос са Јахорине, од одговорног лица пало је нових 20 цм снега, али су услови за скијање ипак задовољавајући.

Треба се подсјетити.

Jедна објава и коментар "стаза лоша, није ни близу онога што су рекли у ОЦ Јахорина, све у свему разочаравајуче" разлог су нашег писања.

Добро ни вријеме баш када је тај коментар написан није ишло на руку за скијање, јер тада су биле прољећне температуре, а тек је фебруар.

Ипак потврдило се да има још довољно времена за нове снијежне падавине и ниске тенпературе те побољшавање услова за вјештачко оснијежавање стаза и прилике за све оне који буду жељели да уживају у природним љепотама скијајући на Јахорини.

Завршено је и учешће на ЕМИТТ-у 2016 сајму туризма у Инсанбулу  па се надамо и гостима са подручија Блиског Истока.

Ноћно скијање на Јахорини бар када то дозвољава количина снијега, организовано је три пута недељно,сриједом,петком и суботом у времену од 18.00 до 21.00 час.



Нажалост морамо се подсјетити да је у Јахорину уложено 40 милиона КМ, а да систем за вјештачко оснијежавање није у потпуности формиран, те сада још увијек на Јахорини гледају у небо у исчекивању снијежних падавина да би стазе биле покривене довољном количином снијега.
Вријеме их је поново спасило, пао је снијег.

На стазама је стварно хвалило снијега, док овај нови није пао, али много безболније би било да на то скрећу пажњу гости из Хрватске, Србије или неке друге земље, а не локални политичар и још новинар из Србског Сарајева.

Нажалост посматрајући са стране изношење истине, за коју сви знамо да је тачна без обзира што се људи из ОЦ Јахорина труде да надомјесте својим ангажовањем све недостатке на стазама, а што се најбоље води у односу на прошлу годину, највише одговара онима који за циљ имају да туризам у Србском Сарајеву што лошије функционише.

На Јахорини је због свих повољности велики број скијаша па је и сасвим нормално да стазе за скијање имају тзв.лијевке и да нису најбоље за повремено активне ракреативце који не полажу довољно пажње према свом здрављу и физичкој припремљености.

Вјероватно ће у наредном периоду бити још довољно падавина, као што је и овај задњи снијег, да се побољшају могућности за адекватније уређење стаза па неће бити ни потребе за међусобним "добронамјерним" коментарима међу одговорним политичарима и јавним радницима.