среда, 8. јун 2016.

Зашто се Ниш стиди Шабана Бајрамовића

У Сарајеву је априла ове године обиљежено 80 година од рођења Краља ромске музике Шабана Бајрамовића, Нишу то није било интересантно из разлога познатих надлежним из Управе за културу града Ниша.

Можда њих можемо и оправдати јер припадају таквој политичкој опцији, али припадници појединих опозиционих странака, разноразних НВО и ромских Удружења сигурно немају оправдање за такав пропуст.

Ајде да схватимо да је организацијом у Сарајеву што апсолутно подржавамо због наших активности, обиљежавање осам деценија од рођења Шабана Бајрамовића добило интернационални карактер.


И ту су исти они који су заборавили на годишњицу рођења, заборавили и на ову годишњицу, ваљда јер немају личног интереса.

Овде не мислимо на Управу за културу града Ниша, већ на силне НВО, поједине опозиционе странке и ромска Удружења чији је циљ постојања узимање новца из градског буџета и иностраних донација, зарад неких својих циљева, али изгледа не да се у родном граду Шабана Бајрамовић а о биљежи годишњица његовог рођења и смрти.


Нема коментара:

Постави коментар