недеља, 7. јун 2015.

ШЕСТИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА И ГАСТРО КУЛТУРЕ „БИЈЕЉИНА-ТУРИСТ 2015″

Фото Општина Нишка Бања
Овогодишњи шести Сајам туризма и гастро културе „Бијељина-турист 2015“ одржан у Етно селу „Станишићи“ у хотелу Рас ( сала Москва ), гдје је на око 500 метара квадратних своју понуду изложило 129 излагача. Највећи број излагача био је из Републике Српске. Међу излагачима били су присутни и излагачи из Србије и Федерације БиХ. Учесници су Туристичке организације, Туристичке агенције, хотелијери, привредни субјетки чија је дјелатност везана за угоститељство и туризам, произвођачи здраве хране, удружења која су представила гастро понуду својих локалних заједница или промовисали своје манифестације. Своју богату понуду представили су и удружења и појединци који се баве израдом рукотворина.
Првог дана сајма испред организатора поздравну реч упутио је Јован Љубојевић, директор Туристичке организације Бијељина, док је Сајам испред градске управе Града Бијељина свечано отворио Миле Пејчић, Начелник одјељења за привреду и пољопривреду. Сајам је отворен уз културно-умјетнички програм Хора „Свети Ђорђе“. Другог дана сајма одржана је презентација гастро културе. Своју гастро понуду представили су хотели, ресторани и удружења- произвођачи здраве хране.
Градска општина Нишка Бања је представила своје културно-историјско наслеђе, носиоца здравственог туризма Институт за лечење и рехабилитацију „Нишка Бања“, могућности за авантуристички туризам и сеоски туризам као и разне туристичке атракције и догађаје.
Председник Опстине Нишка Бања, Зоран Видановић и председник Скупстине Мр Саша Јовановић обавили су разговоре са директорком Туристичке огранизације Републике Српске, Надом Јовановић и директором Туристичке организације Бијељине, Јованом Љубојевићем, у вези успостављања сарадње на реализацији програма од обостраног интереса а са заједничким циљем обогаћења и унапређења туристичке понуде.
Сарадња ће се одвијати кроз размену информација о програмима и активностима, израду конкретних промотивних материјала који у најбољем светлу и сагласно високим стандардима пословања презентују туристичку понуду и производе, планирање и реализацију заједничких промотивних наступа на сајмовима у земљи и иностранству, заједничко учешће у домаћим и иностраним пројектима који ће имати делотворне ефекте на даљи развој туризма.

Извор: Општина Нишка Бања