среда, 8. април 2015.

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ПРЕДСТАВИЛА ПОНУДУ НА САЈМУ ТУРИЗМА У НИШУ

У Нишу је завршен 16.сајам туризма и активног одмора под мотом "Мерак нема цену" у организацији Туристичке организације Ниша.
Организатор je омогући разним клубовима,организацијама и другим туристичким посланицима да представе своју понуду Нишлијама,а и другим заљубљеницима  активног туризма.

На двије одржане конференције представили су се организатори активног туризма који постаје све популарнији.

"Зашто смо изабрали туризам као развојни приоритет, зашто активни туризам...? 
Хтели смо да пошаљемо позитивну и лепшу слику подручја, ујединимо све најбоље потенцијале подручја, прелепу природу, наслеђе, младе људе, позитивну енергију, ентузијазам и поделимо са другима..." - Драгиша Мијачић је у својој презентацији тако описао пројекат "Оутдоор ин".

Било је ту клубова параглајдинга, бициклистичких, алпинистичких, фотосафари и још много чега и сви су се трудили да привуку пажњу посјетилаца, као и ТА, а поготово туроператера како би се на тај начин укључили у њихову туристичку понуду.

На овогодишњем Сајму у Нишу своју понуду преставила у оквиру Туристичке организације Републике Српске, заједно са Туристичком организацијом Бањалуке и Туристичка организација Источног Сарајева.

Престављени су  потенцијали Сарајевско-романијске регије што се тиче активног одмора.

А управо подручије Сарајевско-романијске регије има много тога да пружи у областима активног одмора.
О томе више можете прочитати на сајту Туристичке организације Источног Сарајева на страници Авантура.
Параглајдинг
Много тага о Планинарење на подручију сарајевско романиске регије можете сазнати од Милана Тошича и о Aлпинизам од Миодрага Станића.
Планински бициклизам везано за планине око Источног Сарајева,а и шире је најбоље откривати уз помоћ Срђана Јеремића.

Све су то области које су још увијек недовољно искориштене и у које је потребно улагати да би се добио прави ефекат туристичке понуде.
Према наводима представника Туристичке организације Источног Сарајева,организованост овакве врсте активног одмора је на Удружењима,Клубовима и појединцима,који су заинтересовани за пружање таквих аранжмана,а Туристичка организација заинтересоване туристе упућује на оне који им могу пружити такву врсту услуге на обострано задовољство.

У наредном периоду имају намјеру да много више улажу у промоцију те врсту услуга.

Природне љепоте тог подручија су неприкосновен адут туристичких посланика,али је присутна њихова не заинтересованост да се укључе у промоцију тог простора.

Не можемо се отети утиску и да посјетиоци Сајма нису упознати са подручијем које захвата Источно Сарајево,а за то можемо што се тиче овог подручија Ниша и Јужне Србије и себе сматрати одговорним јер нисмо били довољно агилни да упознамо људе путем јавног информисања о географском положају Источног Сарајева,већ смо то радили само путем интернета.

Желимо да напоменемо да је највећа заинтересованост за понуду ТОИС била од стране Нишлија који су служили војску у Сарајеву.
Искрено жеља нам је да селедеће године промотери дођу много спремнији за промоцију активног одмора на подручију Сарајевско-романиске регије.