недеља, 22. март 2015.

"ЧУЧКОВА КЊИГА" ПЈЕСНИКУ МИЉАНУ РАДОЈКОВИЋУ ИЗ АЛЕКСИНЦА

недеља, 22 март 2015
У Народној библиотеци "Бранислав Чучак" у Хан пијеску већ седму годину одржавају се пјеснички сусрети посвећени Бранку Чучку

Нама је изузетно задовољство и част што је овогодишњи лауреат "Чучкове књиге",награде која се додјељује на тој пјесничкој манифестацији припала пјеснику Миљану Радојковићу из Алексинца,за прву књигу поезије "Свеједно је - Све једно је".

Повеља, плакета и новчана награда уручени су Радојковићу синоћ на седмој књижевној манифестацији "Чучкови књижевни сусрети".

Награду је уручила директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" из Хан Пијеска Озренка Ђурић-Радуловић, која је изразила наду да ће ово признање бити подстрек аутору за нови стваралачки замах.

Новчани дио награде уручио је предсједник Скупштине општине Драган Лапчевић.

Предсједник жирија за овогодишњу награду Никола Теофиловић истакао је на манифестацији да је Радојковић лауреат који до сада највише личи на Чучка, а да се њихова сличност огледа у доживљавању писане ријечи као оружја побуне, као и да код њега "нема отужног пјесничког самозадовољства сопственим талентом и позивом".

Радојковић је рођен 1994. године у Алексинцу, студент је Филозофског факултета у Нишу и ово је његова прва самостална збирка поезије.

На овој манифестацији стихове су, између осталих, говорили пјесници Боро Капетановић из Бањалуке, Жељко Пржуљ из Источног Сарајева, а бесједу је казивао пјесник Драган Јовановић Данилов из Београда.

Цвијеће на гроб Бранка Чучка на Хан Пијеску јутрос су положили учесници ове манифестације.

Покровитељи манифестације били су Министарство просвјете и културе Републике Српске и општина Хан Пијесак, а организатор је била Народна библиотека "Бранко Чучак".
Извор Срна