уторак, 3. фебруар 2015.

НАЈНОВИЈИ РАПОРТ СА ЈАХОРИНЕ

Упркос довољним природним падавинама систем за вјештачко осњежавање је у функцији свако вече, када су одговарајући температурни минуси, јер нам је циљ осигурати скијање током цијеле зимске сезоне.




Данас је на Јахорини сунчано вријеме са одличном видљивошћу, а познато је да у таквим временским условима јахорински призори су бајковити и рај за очи. Висина снијега достиже 140цм на стазама које су уређене и спремене да дочекају све скијаше. Вертикални транспорт је у функцији И омогућава скијање на свим стазама.





Јахорина је идеална дестинација за бијег од ужурбаног градског живота јер пружа потпуни мир И прави угођај за одмор. 

Шетње на чистом ваздуху, панорамске вожње шестосједом, вожња моторним санкама и многи други садржаји засигурно привлаче велики број посјетилаца на ову планину, која поред вањских активности на снијегу нуди одличну понуду смјештаја и wеллнесс програма у хотелима. Јахорински чај , домаћа боровница, уштипци са кајмаком су само дио богате јахоринске гастро понуде чији квалитет је већ препознат међу гостима.

Очекујемо да ће у фебруару мјесецу сунчано вријеме донијети и повољан вјетар, како бисмо могли и нашим посјетиоцима пружити авантуристички садржај тј. вожњу параглајдингом.

Трентуно на Јахорини је присутан велики број посјетилаца из Турске, а средином мјесеца  фебруара су капацитети већ скоро попуњени у свим хотелима, када највећи број посјетилаца долази из Србије.

Ноћно скијање се наставља и у фебруару мјесецу. Сриједом, четврком и петком на освијетљеној стази Пољице сви скијаши уживају у ноћном скијању. а цијена ски пасс-а је 15КМ.

Суботом и недељом  из Сарајева до Јахорине путнике превози компанија Центротранс Еуролинес са поласком у 8.30 са Илиџе . Повратак је са Јахорине у 16.00. Повратна карта за одрасле износи 7 КМ.
Цијене смјештаја у јахоринским хотелима су снижене у мјесецу фебруару и до 50% у одосу на јануарске цијене, а хотел “Бистрица” у својој понуди смјештаја на бази ноћења са доручком издваја цијену од 28.60 ЕУР за мјесец фебруар. Гости који бораве најмање три дана у хотелу “Бистрица” остварују додатни попуст од 20% на ски пасс.