недеља, 25. јануар 2015.

О ЈАХОРИНИ ИЗ ПРВЕ РУКЕ

Извор :Портал "Грађанин" Ниш
Ивана Лиздек-ПР Олимписког центра "Јахорина"
Изузетно нам је задовољство  поштовани читаоци да вам уз помоћ Иване Лиздeк,стручног сарадника за односе са јавношћу,маркетинг и продају Олимпијског центрa Јахорина,можемо представити понуду Јахорине у току ове скијашке сезоне.

Циљ нашег разговорa био je стицање основних информација о Јахорини који се тичу скијаша и боравка на овој планинској љепотици.

Желимо прво да све оне који су кроз свој живот,школовање или љубав према планини били везани за Јахорину подсјетимо на,неке старе Објекте,у којима су боравили,а њихове потомке да упознамо са истима,бар на овај начин,пошто,као такви нажалост више не постоје,јер нису у функцији или су реновирани.

Многима ,сигурно су остали у сјећању 

Хотел "Шатор" Данас хотел и даље чека на реновирање ...
Војно одмаралиште "Јахорина"
Дом "Партизан"
Данас ни дом ни ски лифт нису у функцији.
Дом "Младост"
Хотел "Јахорина"
Гости са доње стране хотела излазе директно на ски стазу.
Такође,желимо да их подсјетимо и на жичаре,Шатор,Прачу и ски лифоове у Рајској долини.

Да се послије ових уводних информација и подсјећања вратимо,нашој саговорници и ономе што Јахорина тренутно нуди.


Представите у најкраћем понуду Олимпијског центра Јахорина и осталих Хотела и Апартмана,као и других пониђача.



ИЛ:На Јахорини смјештај на дневној бази могуће је резервисати по цијени од 10 евра по особи за апартмански смјештај па до 150 евра за хотелски смјештај. Цијене се значајно разликују у зависности од периода када желите извршити резервацију, или од категоризације хотела. У просијеку, и у већем броју хотела током највећег дијела зимске сезоне, дневни полупансион по особи ипак износи око 35 евра.    

Видимо да нудите врло повољно викенд у Хотелу Бистрица?

ИЛ:Топ понуда за ову зимску сезону је понуда хотела Бистрица. Пакет аранжман, који укључује три полупансиона и тродневну ски карту, износи 145 евра по особи у двокреветној соби. Од четвртка до недеље наши гости имају три тематске вечере, роштиљаду, рибљу и јахоринску вечеру. Камин сала уз вино и гитаре је посебан амбијент којем се наши гости препуштају у зимким данима.  


Шта нудите Туроператерима и ТА?


ИЛ:Сви туроператери и агенције из Србије могу остварити сарадњу са Олимпијским центром "Јахорина" и хотелом "Бистрица", те са осталим јахорнским хотелима. Потписивањем уговора о сарадњи дефинишу се услови продаје и начин плаћања по основу извршених резервација.



Какве би погодности имале организоване групе и који би број чланова групе био минималан?

ИЛ:Све групне резервације од минимално 20 особа остварују попуст од 12% у зимском периоду, док у љетном периоду сви попусти се формирају посебно.


Да ли би се могли организовати факултативни обиласци општина у Доњем ријеку С.Сарајева,као и обилазак Федеративног Сарајева.


ИЛ:Факултативни излети се могу организивати на захтјев госта.

Временски услови су доста повољнији него прошле сезоне, да ли тренутка висина снијега обезбеђује услове за безбједно скијање на свим стазама?



ИЛ:Захваљујући сњежним падавинама ове зимске сезоне, као и систему за вјештачко осњежавање, обезбједили смо одличне услове за скијање на свим стазама. Просијечна висина снијега на стазама је око 60 центиметара.


Систем за вештачко осњежавање је у функцији.

Које стазе су приоритетне?

ИЛ:На стази Скочине је направљена одлична подлога захваљујући вјештачком снијегу, тако да континуитет природних падавина и у мањим количинама доноси Јахорини одлично скијање.

У вашој понуди имате и изнајмљивање ски опреме?
ИЛ:Комплетна ски опрема на Јахорини се може изнајмити за 7.5 евра за одрасле и 5.10 евра за дјецу на дневној бази.


Да ли то подразумијева и скијашке конбинезоне и комплетну ски опрему или само ски опрему и по којој цијени?


ИЛ:Скијашка одијела се могу купити на Јахорини у бутицима спортске опреме. Не постоји могућност изнајмљивања скијашких одијела у ски ренталима.



Има више ски школа,колика је цијена часа за појединца,а колика за организовану групу? 

ИЛ:Индивидуални часови скијања се крећу у распону од 10-15 евра, док цијена за групне часове се формира на лицу мјеста у зависности од величине групе и броја часова.

Који је минимални број часова да би почетник могао да почне користити вертикални транспорт? 
ИЛ:То заиста зависи од почетника у скијању, али у просијеку након 3 дана скијања дјеца излазе на врх Јахорине у пратњи ски учитеља, док одраслим почетницима треба понекад и два до три дана дуже.


Које су цијене вертикалног транспорта на бази дневне,а које на бази вишедневних карти и шта имате у понуди?

ИЛ:Дневна ски карта за одрасле износи 17-19евра у зависности да ли се скија радним данима или викендом. Седмодневна ски карта износи 96 евра. Наравно да ту постоје и многе друге опције ски карата, а она коју гости радо користе је 4 сата скијања по цијени од 14 евра. Олимпијски центар "Јахорина" је у сталном настојању да задовољи све потребе скијаша увођењем што већег броја врста ски карата.

Драги читаоци,вјерујемо да смо вас бар на тренутак подсјетили на неки период вашег живота кога се радо сјећате.
Односно да вам је овај разговор са Иваном помогао да стекнете неке основне информације о Јахорини,које ће вам помоћи у доношењу одлуке да одете на зимовање у току ове сезоне.
Ако јесмо то нам је неизмјерно задовољство.
Јахорина вас чека раширених руку,а нама је задовољсво да вам можемо пренијети,


Срдачан поздрав са Јахорине