четвртак, 1. јануар 2015.

НИШЛИЈЕ И САРАЈЛИЈЕ 2015.ГОДИНУ ДОЧЕКАЛЕ УЗ КУВАНО ВИНО И РАКИЈУ

Ниш се поводом дочека календарске 2015.године могао похвалити са 140 литара испијене куване ракије.
Фото Јужне вести

Град због штедње није организовао традиционални дочек,али је то на себе преузела градска општина Палилула,у складу са својим могућностима.

Појавиле су се супростављене информације везане за број Нишлија који су присуствовали организованом дочеку на Палилули и цифра се креће од 600 Нишлија до 100 заједно са учесницима програма,обезбеђењем и полицијом.

Све у свему без обзира на број посетилаца количина попије не куване ракије је импозантна.
Најбитније је да није било већег нарушавања Јавног реда и мира.
Чеситамо и годишњицу Уреднику и члановима Портала Грађанин.рс из Ниша.
Остала дешавања око дочека била су везана за многобројне угоститељске објектем и кућну атмосферу.
Трг Гавриа Принципа на којем је организован дочек 2015.године у ИНСарајеву
У Србском Сарајеву дочек је био организован на територији Општине Источно Ново Сарајево,гдје су као и у Нишу била организована подјела куваног вина и ракије.

Што нам је потврђено на основу информација са ФБ налога Србско Сарајево

Нова година се прославила ноћас у парку Гаврила Принципа уз кувано вино и музику на отовреном. И под -17 степени, грађани су ипак били храбри, па изшали и уживали уз ватромет и дочек на отвореном. Поред парка, није било организованих дочека на отвореном у другим дијеловима града, а најбољи провод био је и на олимпијској љепотици Јахорини.

На територији Федеративног Сарајева,такође је организован традиционални дочек на отвореном под називом Сарајевска урнебесна ноћ мада је велика хладноћа која је ове године била и у Нишу,као и Србском  Сарајеву,многе приморала да остану код својих кућа,ако на други начин нису организовали дочек или нису имали средства за неки од многобројних угоститељских објеката.