субота, 18. јул 2015.

ЉЕТО НА ЈАХОРИНИ

Представљамо Вам љетну понуду Олимпијског центра Јахорина и све разлоге зашто би туристи требало да посјете нашу планину и током љета.
 Најкраће речемо зато што је Аутор овог поста баш одатле.

Ово је поглед на Романију испред куће његових предака.
 Са Јахорине дуж пута Јахорина-Пале до раскнице Три јанга протиче најљепша планинама ријека Бистица.
Која се учива у Паљанску Миљацку.

Зар треба љепша препорука од ове фотографије да проведете викенд на Јахорини.


 Даље ће мо се послужити текстом стручних људи ОЦ Јахорина или како се то каже ПР


С обзиром да су температуре на планини много пријатније за боравак током врелих љетних дана, Јахорина постаје љетна оаза за све љубитеље планинског одмора.



Наши посјетиоци углавном уживају у шетњама означеним пјешачким стазама, а ОЦ Јахорина ове године активно ради и на унапређењу спортско-рекреативних стаза, те очекујемо да ћемо до краја мјесеца јула бити спремни да нашим туристима представимо и нове пјешачке и бициклистичке стазе.

Шестосјед Огорјелица је у функцији викендом за панорамску вожњу. Цијена карте за једну вожњу износи 7КМ, док од ове године смо понудили и бике пасс по цијени од 15 КМ који подразумијева 5 вожњи шестосједом.

Моунтаин бајкери су све активнији на Јахорини, јер смо инсталирали носаче на корпама. И не само активни бициклисти у потрази за адреналином него и рекреативци откривају чари Јахорине возећи се бициклом по планинским врховима.

Мјесец јули и август су атрактивни за посјетиоце због брања шумских плодова, љековитог биља, боровница..На Јахорини се од биља могу пронаћи мајчина душица, вранилова трава, кантарион, хајдучка трава, нана и друго биље, од којег већина јахоринских хотела припрема већ познати јахорински чај,а посјетиоци могу и сами припремити биље и направити свој чај.

Такође, домаћи сок од боровница је у понуди већине хотела на Јахорини и од стране госта већ препознат по свом квалитету.

За све поклонике адреналинских активности издвајамо вожњу багијем и параглајдинг. Параглајдинг лет се изводи у тандему са лиценцираним инструкторима, а доживљај Јахорине из птичје перспективе са погледом на околне планине је посебно атрактиван.
На Јахорини сваког љета можемо срести крда коња који украшавају планински амбијент и увесељавају лица посматрача.

Додатне могућности и предности за све посјетиоце Јахорине су организација излета у околини од којих издвајамо рафтинг на Тари, посјету Андрићграду, Сарајеву и Мостару.

Ускоро ће се на Јахорини одржати и прва Јахорина Ултра Траил трка као догађај од изузетног значаја за унапређење љетних садржаја, промовисање здравих животних навика и афирмисање спорта.

ОЦ Јахорина ради на изради мастер плана за развој љетног туризма, а очекујемо да кроз пројекте и грантове добијемо средства за изградњу балон сале и спортских терена са вјештачком травом, како бисмо могли наставити развој спортског туризма на Јахорини.

У понуди јахоринских хотела налазе се: одлични wеллнесс програми и садржаји, куглана, паркови за дјецу, вјештачка стијена за пењање и слично.

Нема коментара:

Постави коментар