субота, 7. март 2015.

Како сте, блогери?

 Регионално истраживање блогосфере #Blogometar15

Сваки трећи wеб сајт на свијету је блог. Три од четири интернет корисника редовно читају блогове. Сваког дана објави се близу 3.000.000 блог постова. Пет од шест интернет “инфлуенсера” су блогери, а на њих највећи утицај врше опет други блогери.

Блогосфера бивше Југославије се до 2008. године експоненцијално развијала. У то вријеме је бројала до чак 1.000.000 блогова. Али о блоговима у региону данас знамо мање него икада. Блогери, не знамо како сте, а то је важно!

Не знамо шта блогере мучи, због чега не пишу чешће, да ли се осјећају сигурно да објаве шта год желе, да ли добијају подршку пријатеља и од кога трпе притиске (уколико их трпе); не знамо колико има блогова, на којим су платформама, да ли су блогери и блогерке упознати са својим правима, колико често су та њихова права угрожена… о Блогерима и блогеркама поуздано знамо мање него о било ком другом друштвеном медију. А док нешто не измјеримо, не можемо га ни развијати. Док не сазнамо како смо, тешко је блогосферу унаприједити до нивоа најзначајнијег медија друштвеног интернета што би наша блогосфера сигурно могла да буде!

*****************************************************************

Блогери ево шта можете да урадите у само 15 минута за десетине хиљада блогера:

Попуните истраживање кликом на ЛИНК
Једноставно напишите блог посткопирајући текст о Истраживању (цијели текст који можете копирати и објавити на свом блогу, банер, као и илустрације можете преузети ОВДЕ)
Подијелите линк до #Блогометар15 на друштвеним мрежама кликом на овај ЛИНК
Детаљне резултате у различитим форматима подијелићемо са свима вама, уз задржавање анонимности сваког испитаника. За сва питања пишите нам на blogometar@proceniweb.com Хвала на солидарности!

Нема коментара:

Постави коментар