уторак, 7. октобар 2014.

РАДОСТ ЕВРОПЕ У НИШУ

Синоћ је у сали Светосавског дома,при Саборној цркви у Нишу,по осми пут одржана приредба Радост Европе у Нишу.
Организатор Црквено играчкиг ансамбла "Бранко" из Ниша, под генералним покровитељством градске општине Палилула из Ниша и покровитељством нишких Институција,Организација и Предузећа.
Уметнички директор Ансамбла "Бранко",Миљко Петровић као идејни творац сусрета Радост Европе у Нишу, ове године у Ниш је довео Хор и Драмску дружину из Македоније,децу кантауторе из Дечијег културног цента Београд и  арфимативни хор из Француске,те Хор ОШ Ратко Вукичевић и представнике Дечјег културног цента из Ниша.
Све је било пропраћено стиховима и порукама незаобилазног Душана Радовића Нишлије,творца химне Радост Европе,"Све што расте и треба да расте".
Публика у Нишу имала је привилегију да упозна и Доку Шпичек,жену која је и осмислила манифестацију Радост Европе давне 1968.године.
Специфичност ове манифестације која се од тада без прекида,па ко зна до када још,а надамо се много,одржава у Београду,а захваљујући Миљку Петровићу и по осми пут  у Нишу, је што су деца из Европских земаља смештена код својих вршњака у Београду.

Публика се одушевила,а највише пријатно изненадила наступом Хора из Француске који је на крају свог наступа перфектно отпевао "Нишку Бању",а ми смо успели да снимимо само један део њиховог извођења.
 На крају је Организатор доделио захвалнице и плакете учесницима и гостима.

Било је ово још једно дивно представљање Радости Европе у Нишу уз недовољну медијску покривеност целокупног програма.


Новинари и ТВ екипе 
су ту због Представника Општине,политичких односно, 
страначких функционера и тај дио посла су као и увек феноменално одрадили.