петак, 13. јун 2014.

У предходна два дана по Српском Сарајеву

Некако преко обиљежавања рођења Трифка Грабежа,до пријема најбољих ученика,од свега по мало,а шта је занимљиво да се прочита.
Покушај убиства...

На палама Предсједник Општине са делегацијом својих чланова положио вијенац на споменик Жртвама првог свјетског рата поводом рођења припадника покрета Млада Босна Трифка Грабежа,који је био један од основних учесника сарајевског атентата.
Није за хваљење,али отац његов био је Парох свим Зликовцима.
Велика је част данас познавати потомке Трифка Грабежа  у Нишу оца Влајка Грабежа и Игуман манастира Св Романа у Ђуницу протосинђела Дамаскина (Грабеж).
А ово је  једно свједошење о Оцу Влајку Грабежу док је био у Шипову за вријеме посљедњег оружаног сукоба .
Студентски центар Палле,до сада је упутио око 20000 КМ помоћи у пшоплављена подручија.
То ипак није спријечило неке да у току ноћи 12/13.06.2014. године баце експлозивну направу на кућу полициског службеника Љубише Спасојевића на Палама.
Такође јуче је упућено и посмо Сташе Кошарца републичком тужиоцу БиХ Горану Селимовићу од кога се  тражи да се коначно разјасне убиства КНЕЖЕВИЋА;ЈУГОВИЋА И МАРКОВИЋА.
Данас је на подручијиу Источне Илиџе обиљењена годишњица формирања Одреда Специјалне полиције ,а јуче је начелник исте Општине организовао пријем за најбоље Ученике са опдручија Општине.
На подручију Општине Источно Ново Сарајево завршено је асфалтирање крака Београдске улице , нема извјештаја да се много славило иако је сокак био у ужасном стању до завршетка радова.
Почело се са улагањем у рурална и сеоска подручија.Што ли?
Начелник Општине соколац такође је организовао пријема за најбоље Ученике са опдручија Општине.