четвртак, 12. јун 2014.

Двије изузетне промоције у Нишу и С.Сарајеву поводом вијека од Великог рата

У години обиљежавања вијека од почетка Великог рата,када многи скептично и са страхом провлаче информације о томе,да не би повриједили некога јуче је у просторијама Библиотеке "Стеван Сремац" у Нишу,откривена Спомерн плоча гдје се налазило Сједиште владе Николе Пашића.
 Такође, промовисана је и књига "Ратна престоница Ниш" Видосава Петровића.

Вечерас је од 19.00 часова  у  Источног Новог Сарајева планирана промоција књиге Рука анђела аутора Жељка Пржуља из С.Сарајева Према ријечима аутора у Роману се кроз судбину породице Тодора Вујића говори по пошасти првог рата.



Такође напомиње да је ово први ропман из трилогије о страдању Срба на подручију БиХ у вријеме Првог свјетског рата.
Влада изузетно велико интересовања за вечерашњу промоцију у С.Сарајеву те организатор очекује да ће се тражити столчица више.
Роман који је издала Компаниоја "Новости" појавио с епрошле недеље у кљижарама широм Србије и изазвао је велико интересовање.

Успијех прокупачких фолклораца у Зворнику

Традиција,култура и обичаји је оно што повезује Србе са обје стране Дрине.

На 17 фестивалу дјечијег фолклора у Зворнику,учествовали и чланови КУД-а "Топлица" из Прокупља,са сплетом игара из Јужне Србије и освојили су прво мијесто у једној од категорије.
Према писању дописника Јужних вести из Пролупља, умјетнички директор КУД-а Зоран Пертовић изузетно је задовољан наступом својих чланова на Фестивалу.
Придружујемо с ечеститкама и желимо им још много успијеха у раду.