недеља, 1. јун 2014.

Породична шетња недељом

Као и свака недеља задњи дан у том временском периоду који се опет назива недеља протиче некако лагано опуштено без журбе,ваљда је за то и намјењен.
Није уобичајно да се користи сваки пут за шетњу,јер шетамо и осталим данима,али деси се непланирано као и многе друге ствари.
Па онда лагано Булеварем Немањића на Булевар Цара Константина и онда правац према Нишкој Бањи,лагано ногу пред ногу док не стигнемо до оног кружног тока код Лукојлове пунпе Медијана а поред ње је Нисова БС Медијана 2
и одатке почиње уређена пјешачка и бициклистичка стаза према Нишкој Бањи,која иде из правца за сада нама неименованог Булевара који који пролази поред Интерекса и ДИС-а купуј домаће.





Међутима,наш циљ је био Археолошко налазиште Медијана ,мало због ролера једног од учесника шетње,мало због клупа што се налазе на улазу у налазиште,а и чисто из разлога јер је шеталиште руку на срце лијепо уређено захваљујући прослави Миланског едикта.
Можда, мала примједба и сугестија би могла бити да не би било лоше да се постави која ИСКЉУЧИВО бетонска клупа успутно,јер би дрвене поломили,а металне продали у старо гвожђе,да би се понегдје могло мало и застати.
Елем ако ходате пажљиво и полако можда видите и трешњу код Кампа,ону дивљу,слатку,која је већ увелико обрана аки има доста зрелих горе под врхом,па кога није срамота може се и попети,ми данас нисмо толико подјетињили.
Ту одма преко пута је и плац Паркинг сервиса Ниш,елем по њиховим данашњим активностима,или је њихова илим градска каса поприлично празна,недља а они раде са два возила и довозе аутомобиле несавјесних возача на чување,а то кошта.
На Кванташу класика,гледано са спољањше стране неуређено,ружна слика као и увијек када се ту пролази,али шта можемо када нема услова и средстава да се то среди има пречих и важнијих стари.
И тако лагано ногу пред ногу према Налазишту,да се одморимо који минут на клупама испред улаза јер није отворен за посјетиоце,а и што би био када се није успијело ништа конкретно урадити што би се могло показати туристима и гостима у години прославе Миланског едикта.
Похвално је наптављена је да улазна капија са пратећим објектима,а на самом Локалитету видљиво је да су постављени носачи будућег објекта који ће служити за наткривку да коначно можемо видјети шта се крије испод пијеска који штити изузетно историско благо.


Да умало да заборавимо преко пута Нлазишта је и објекат престижног МЕГАТРЕНД универзитета у Нишу, расадника талената и доктора на разним битним позицијама,који ће водити све повјерено у свијетлу будућност за некога,а остали могу и да поцркају.






У читавој причи једини свијетао примјер је пано испред Археолошког налазишта Медијана који је поставила Тиристичка организација Ниша, акоји показује Бициклистичку туру око Ниша.
И тако се заврши наша шетња и оно што видјесмо и описасмо.