среда, 14. мај 2014.

КЛОЗЕТ У НИШКОЈ БАЊИ НЕ ПРИМА ТУРИСТЕ?




Мало о туризму или локалним проблемчићима у  Нишкој Бањи, а на основу текста из Јужних новости  Јавни тоалети у Нишу .
Колико то звучала парадоксално или смијешно,од свих јавних тоалета на подручију Града Ниша,без обзира у каквом су стању остали који који раде, једио не ради тоалет у Нишкој тврђави

Добро,за овај у Тврђави донекле има и неко оправдање има један јавни тоалет преко пута одмах код моста,па туристи и посјетиоци могу користити тај када изађу из аутобуса.

Међутим шта је са оним у Нишкој Бањи који је у чак шта више одличном стању и који је недавно и реконструисан,те задовољава све потребне стандарде за задовољавање потреба многобројним ђачким ескурзијама које долазе у овом периоду у Нишку Бању.

Тоалет у Нишкој Бањи је исправан,али закључан из једног простог разлога
ПОЛИТИКА!

ЈКП "НАИСУС"поднијело је пријаву против Општине Нишка Бања због неизмирених рачуна за употребљену воду у Јавном тоалету у Нишкој Бањи,а за употребу и одржавање тог тоалета задужено је ЈКП "Медијана" Ниш.

Према добијеним сазназнањима која не морају бити и потпуно тачна,Општина Нишка Бања измирује своје обавезе за утрошену воду на јавним чесмама у Нишкој Бањи,али пошто није задужена за употребу и одржавање јавног тоалета,њено руководство очекује да те трошкове сноси ЈКП "Медијана".

Све у свему вјероватно ће Нишком Бањом патролирати Комунални полицајци да хватају оне госте који очекују да нужду изврше у толаету када изађу из аутобуса то буду радили иза околног дрвећа код јавног тоалета у Нишкој Бањи.

Ипак успјешна туристичка сезона зависи као и све друго од политике.



Јуче и данас у Српском Сарајеву

Јахорина данас
На Јахорини има око 40 цм снијега,необично за ово доба године
према извјештава
њу Портала
Палеливе.
Међутим у другим дјеловима Града Српског Сарајева има више посљедица и штета.

Хокејаш Бостона, поријеклом са ових простора, тачније из Праче - Милан Лучић постао је најомраженија личност у НХЛ лиги због своје грубе игре и склоности ка тучама. У мечу са Монтреалом публика га је гађала свим и свачим када је излазио са леда.

 Многи од демобилисаних бораца, РВИ и породице погинулих, живе у тешким животним условима, кажу из Одјељења за борачко-инвалидске заштиту града Добоја и наводе да Влада треба више водити рачуна о борачким категоријама.
 - Тешко је играти се емоцијама народа у Србији према Републици Српској и обрнуто, али Србија има политику да поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине и молим те да само имаш у виду - ми поштујемо Дејтонски споразум и то не поштујемо као мртво слово на папиру, већ га поштујемо стварно и суштински. И као што нико не може да ти уништи Републику Српску, нико не може да уништи Босну и Херцеговину. То је политика Србије.' - наводи Вучић.                                                                                                                      Фотографија испод најбоље говори
а то је одлично описао Александар Берчић и свом тексту Ивици се измакла Миљацка