понедељак, 12. мај 2014.

ПОНЕДЕЉАК 12.МАЈ.2014. У СРПСКОМ САРАЈЕВУ

 Стиховима познате пјесме Горана Врачара "Свјетла Сарајева" и читањем имена 650 погинулих и умрлих бораца Илиџанске бригаде, синоћ је у Културном центру Источно Ново Сарајево отпочела свечана академија уприличена поводом обиљежавања Дана одбране Илиџе – 22. априла и 14. маја 1992. године.
 “Услиједиће изградње 1.500 метара квадратних новог простора и реконструкција исто талико старог простора ургентног центра, односно пријемне амбуланте и дијела операционих сала.Руководству сам сугерисао да ураде и дјелимичну санацију фасаде и прозора на интерном одјељењу”, рекао је Богданић.



МИНИСТАР КУЛТУРЕ ОТВОРИО ЛУТ ФЕСТ 2014Фестивал, који траје до 16. маја, окупиће позоришта из Русије, Шпаније, Пољске, Србије и Републике Српске - БиХ, као и предаваче из Бугарске, саопштено је из Министарства.

ПОНЕДЕЉАК 12.МАЈ 2014. У НИШУ

Данас су становници нишког насеља Дуваниште прославили СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ
Већ 15 година становници Дуваништа славе Светог Василија Острошког као свог спаситеља и чудовотворца, јер усред сунчаног пролећног дана, приликом НАТО бомбардовања ниједан становник Ниша није изгубио живот. Због тога, како кажу, нису ни одустали од иницијативе да се изгради храм светом Василију Острошком.

 Највише случајева крађе електричне енергије и даље се бележи у Нишу, а штета се, како из „Југоистока“ кажу, процењује на више милиона евра.
Награду је освојило деветоро деце из нишких средњих и основних школа. Сви они ће се такмичити на државном нивоу 14. јуна, када је и Дан добровољних давалаца крви. Ипак, они истичу да им је хуманост најбитнија.
- Порука која се шаље изградњом јефтиних станова је да ова власт брине о људима којима је потребан кров над главом и за које су садашње цене квадрата превисоке - поручио је Перишић и оценио да ће покретањем грађевинске индустрије оживети и остале привредне гране.
Мада се овдје може говорити о удару на грађевинску мафију која има своје коријене можда у неким ранијим структурама бивше власти,али то је само неосновано размишљање?!
 - Да ја нисам пристао на тако нешто, ови радници не би отишли у пензију и онда не бисмо примили никог и нико не би ни имао шансу да буде примљен! Дакле, ја нисам примио никог ван тог принципа - да његов родитељ оде у пензију, а он дође на његово место - каже Максимовић.

- Ове године је такмичење изазвало највеће интересовање. Било је 107 учесника, сва јела су се појела, а први пут се и коло заиграло - каже Зоран Мирашевић из Удружења угоститељских и туристичких посленика Ниша, које је организатор такмичења.

- Превозници су послали захтев за повећање цене коју град њима плаћа о километру и сходно томе смо ми морали да повећамо цене карата. Појединачне карте нисмо дирали, ишло се само на повећање месечних карата за 10 одсто - каже Здравковић.
 извор Нишка ТВ и Јужне вести