петак, 9. мај 2014.

Гледајући Габровачку реку

Да ли мора бити све тако како јесте?
 Корито Габровачког потока или ријеке у зависности како ко користи термин,а преко ког пролазим више пута дневно и који пресјеца чак три нишка Булевара док се не улије у Нишаву у  непосредниој близини Тржног центра "Меркатор" Ниш.
Ток је примјерено  сређен и уређен захваљујући прослави Миланског едикта,читавим својим током кроз Градску општину Медијана,постављено је и уређено корито и все је било добро док није прошла прослава Едикта,чак су и радници ЈКП "ГОРИЦА" Ниш,једном мјесечно уз помоћ механизације чистили корито па је просто била милина стати на неки од мостова на једном од три Булевара и посматрати како вода тече.
Чак шта више и становници Махале која се налази у горњем току Габровачке ријеке на подручију Општине Палилула,престали су да бацају отпад у корито ријеке.
Међутим све је то кратко трајало,само док не прође обиљежавање Едикта,а онда се поново вратисмо старим навикама и оном "па то није у мом дворишту". Добро сигурно ЈКП "Горица" нема средстава да ангажује механизацију коју је ангажовала раније на чишћењу потока јер сада не очекујемо долазак страних делегација и шефова странака из Београда.
Коначно је вријеме да се промијени свијест и да схватимо да неке ствар морамо радити због нас,наше дјеце,а не због других,поготово не шефова из Београда.
Зато молимо надлежне да редовно одржавају корито Габровачке реке како су то радилили и у току периода интезивног обиљежавања Миланског едикта.