петак, 11. април 2014.

СКУД"Братство" Војковићи Источна Илиџа на гостовању у Нишкој Бањи



Задовољство нам је да вам представимо СКУД „Братство“ из Војковића у општини Источна Илиџа Источно Сарајево,који данас наступају на концерту поводом Деценије рада КУД-а Никола Тесла(Нишка Бања) из Нишке Бање у Дому културе Гаџин Хану.


Поводом наступа на вечерашњем концерту разговарали смо са предсјесницом КУД-а „Братство“ госпођом Биљаном Ристић.

Како  је дошло до сарадње са КУД-м Нишка Бања и када је та сарадња успостављена?
До сарадње између КУД-а "Братство"- Војковићи из Источне Илиџе и КУД-а "Никола Тесла" долази посредством господина Милоша Вићентијевића,организатора Фолклорних фестивала, који је организовао да КУД "Никола Тесла" дође на наш 1. годишњи концерт, и тако отворимо једну сарадњу и пријатељство између КУД-ова.
Сада смо у то име добили ми позив од КУД-а да гостујемо на њиховом концерту, и тако још боље учвртстимо сарадњу.
Са колико чланова долазите на сутрашњи концерт и сплетом којих игара ће те се представити нишкој публици?
У Нишку Бању долазимо са 21 чланом. Као што и доликује, мјесту одакле ми потичемо првенствено се представљамо са играма из Сарајевског поља, а онда затим и Сплетом игара из Србије.

Рекламирам Се

Како је вријеме дошло,почеше да ме хвале да сам урадио нешто корисно.
Можда и јесам, али искрено то не примјећујем.Није ни битно.
Битно је да се помјерило нешто са мртве тачке.
Примјећено је да постоји Зликовац,на друштвеним мрежама,који је умислио да може иницирати успостављање сарадње између Ниша и Српског Сарајева,Сарајава и осталих дијелова Републике Српске и БиХ.

Писао овим и оним,предлагао иницирао,али одговара били врло мало,до тренутка док се није успоставио контакт између Општине Пантелеј из Ниша и општине Пале из С.Сарајева.
сад се све покренуло са мртве тачке и нешто се дешава.
Радује ме то.
Усоставише сарадњу и СКУД"Братство" из Војковића-Источна Илиџа и КУД "Нишка Бања" из Нишке Бање.
Били чланови из Нишке Бање на концерту у С.Сарајеву,сада долази до узвратне посјете.
Надам се да ће доћи до успостављања контакта и сарадње између руководства општина Источна Илиџа и Нишка Бања. Ови из Источне Илиџе су расположени,чекам прилику да се изјасни руководство Нишке Бање.
Ја ћу и даље да пискарам,предлажем и иницирам.
У нади да ће доћи до успостављања сарадње између општина Трнова и Палилуле,Сокоца и Црвеног Крста и онда и градова Источног Сарајева и Ниша.
Свејстан сам да је све то само жеља једног умишљеног имгинарца и да о свему одлучују тамо неки,али остаје Нада и Вјера у оно што се ради.