среда, 9. април 2014.

Другог дана пословног форума организоване посјете привредним и туристичким субјектима


09 април 2014 pale.live Aktuelnosti Pale 
Како је Извјештач Срне описао дводневну посјету можете прочитату овдје  

  Другог дана пословног форума, општинска и привредна делегација нишке општине Пантелеј јуче је са својим домаћинима посјетила неколико одабраних привредних субјеката у општини Пале.



Циљ ове посјете је био да се успоставе контакти између привредника двије општине, што треба да омогући даљу привредну, али и све друге видове сарадње.

Делегација је посјетила фирме Мраз д.о.о. у Јахоринском потоку, Сантинг д.о.о. у Палама и Ламперију ентеријер д.о.о. у Сумбуловцу. Са представницима ових произвођача су успостављени одређени контакти, са циљем да се сарадња прошири.


Осим посјете привредницима, домаћини су гостима из Ниша представили и неколико туристичких локација и пројеката који се на њима реализују.







Посебну пажњу и интересовање је плијенио пројекат гондоле Јахорина Еxпресс, предузећа Мајнеx д.о.о. Након посјете градилишту гондоле, организована је посјета пећини Орловачи. За крај дводненовг пословног форума, делегације општина су посјетиле олимпијску планину Јахорину, гдје је организован пријем у неколико хотела.







Замјеник начелника општине Пале Ненад Вуковић је изразио задовољство узвратном посјетом општинске и привредне делегације Пантелеја.

"Не можемо очекивати да ће се преко ноћи десити нека значајнија улагања која ће запослити велики број људи, али чинимо све напоре како би наше потенцијале представили на што бољи начин. Већ сада је сигурно да успостављање сарадње наше двије општине прави одређену корист привредним субјекатима, како у Палама, тако и у Нишу. Посјета је наравно искоришћена како би се успоставила одређена сарадња и у области туризма", изјавио је Вуковић.


Сарадња између општина Пантелеј и Пале је почела посјетом начелника општине Пантелеј Срђана Савића 25. септембра прошле године. 17. новембра руководство и привредници општине Пале су посјетили општину Пантелеј, а након неколико мјесеци организована је узвратна посјета Палама.