четвртак, 3. април 2014.

Претње историчару Небојши Озимићу из Ниша, стигла из Федеративног Сарајева

 
1   
 
Претећа порука Озимићу је стигла у поруци на фејсбуку
Историчару и кустосу Народног музеја у Нишу Небојши Озимићу 2. априла је у поштанском сандучету остављена претећа порука.

У поруци коју је послао извесни „Менсуд Шехић“ пише ''ти чеш још сасвим мало трајати маму ти четничку. Ти више никад у Семизовац јер Семизовац долази теби поз од МЕ....ИЈА''.

Озимић ову претњу није пријавио полицији већ је објавио на Фејсбуку.

- Ја јесам објављивао неке појединости о четницима који су били у Логору на Црвеном крсту, али сматрам да то није разлог за овакву поруку и ономе ко је оставио овакву поруку не желим да дајем на важности. Склон сам и да верујем да се ради о некаквој грешци - каже Озимић за Јужне вести о овом случају.

У поруци се наводи место Семизовац са којим Озимић не може да повеже себе. То је, иначе, варош у Босни и Херцеговини, у општини Вогошћа која броји неколико стотина грађана.
 
Послије прочитане објаве неопходно је било реаговати на једну овакву пријетњу на господина Озимића,која ни у ком случају нема никаквог основа због његове оријентације, а доле изнешени став на ФБ профилу је чиста пародија на једну овакву пријетњу упућену од некога ко пријети да би пријетио.
Туга је да је то званични став власти у Ф.Сарајеву,али с тим се мора живити.
Хвала им што нам тако добро мисле.
 
Предраг Зликовац је поделио статус корисника Nebojsa Ozimic.
Знао сам да је господин Озимић потомак Комите из Старе Србије,а да се само вјешто прикрива међу некима.
Човјек је за Српско Сарајево само и то вјешто прикрива.
Увијек је био на страни Sarajevski Srbi Starosjedioci
Пуна подршка Небојши и од Сарајлије - Нишлије