среда, 2. април 2014.

Кроз Нишку тврђаву римског периода

Аматерска фото-шетња
Покушај да се мобилним телефоном представи поподневни доживљај у Нишкој тврђави и оно што један фоторепортер аматер запази,а што би по њму могло привуђи пажњу читалаца и  посјетилаца Ниша.


Често пута нисмо ни свијесни шта се све може наћи иза зидина Нишке тврђаве,историског брала и чувара времена Ниша,смјештеног у самом центру града,а по којој је Ниш препознатљив на далеко.
Тврађава краси многе нишке разгледнице,брошуре,публикације и још много тога.
Такође има и више етапа свог историског развоја.
Захваљујући овогодишњој прослави 17.вијекова Миланског едикта,у предходном периоду посветила се одређена пажња управо "Римском периоду" Нишке Тврђаве,па су неки остаци реконсртуисани и обновљени те припремљени за представљање како свакодневним посјетиоцима тако и туристима.Поред сваког објекта из тог периода постављена је двојезична табла са детаљним информацијама о сваком објекту,намјени,карактеристикама и сврси.
Фотографије са тим објашњењима налзе се послије фотографија сваког објекта.
Стручна јавност је и раније била упозната са тим периодом Нишке тврђава,али је сада коначно и свима осталима,а поготово туристима и гостима који посјећују Ниш,дата могућност да се детаљно упознају са историским и културним наслеђем Ниша из Римског периода,као родним градом Инператора Константина.
Вјеројем да ће овај албум привући нечију пажњу и изазвати интересовање да дођете и посјетите Ниш и обиђете Нишку тврђаву као и многе друге знаменитости Ниша и околине.
Уживајте у фотографијама и добро дошли.