субота, 22. март 2014.

КОНЦЕРТ МЈЕШОВИТОГ ХОРА ИЗ ГРЧКЕ

Вечерас од 20.00.часова у организацији Призренске богословије у Нишу,а уз благослов Валадике нишког г.г.Јована,одржан је концерт мјешовитог хора Музичке школе из Општине Волви-Ставрос.

У име домаћина присутним се обратио Ректор призренске богосчловије у Нишу Отац Милутин Тимотијевић,потсјетивши на вијековно пријетељство Грчког и Српског народа и заједничке историјске тренутке кроу које су пролазили да би дошли до своје слободе.

Нарочито се осврно на крај 20 вијека када је Србија претрпила инвазију НАТО-а упоређујући је са Христом на крсту,а Грчки народ са Апостолом Јованом,јер је остао уз Српски народ у тим тренуцима.

Предсједнкк општине Волви, захвало се на гостопримству наглашавајући да је задовољство налазити се међу братским народом.
У знак захвалности поклонили су домаћинима Икону Благовести,који је и национални празник у Грчкој,као и традиционалне природне дарове подручија Општине Волви и Ставроса уље,мед и оригано.
Онда је почело оно што су присутни са нестрпљењем очекивали,исипање све оне љубави што су ти дивни људи донијело са собом.
Концерт је кренуо полако,као да су испитивали заинтересованост публике,а онда су се препустили пјевању и то из срца што је публика осјетила и награђивала громогласним аплаузима.
На концерту је по програму било планирано да се изведе тринаест композиција,а изведено је око двадесет.То је само један мали показатељ како је публика прихватила пријатеље из Грчке.
Мрља на читав догађај може бити што се нико од представника Града Ниша или Општина Медијана на чијем подручију је одржан концерт или Општине Палилула на чијем подручију је сједиште организатора концерта нису удостојили да пошаљу представнике и на тај начин покажу гостопримство.
Свако вријеме има своје бреме.