субота, 8. фебруар 2014.

Италијански кардиолог одржао предавање у Институту „Нишка бања“


08.02.2014. ntv
(ВИДЕО ПРИЛОГ О ПРЕДАВАЊУ У НИШКОЈ БАЊИ)

Након посете Медицинском факултету, предавање о томе колико је важно спроводити тестове физичким напором, у Институту „Нишка бања“ одржао је познати италијански кардиолог др Алесандро Мезани.  
 
Излагање је пратио и градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, као и остале колеге из струке. Институт „Нишка бања“ има сву неопходну опрему за кардиоваскуларну рехабилитацију, а уз знање које стиже из Европе, лечење ће, кажу, бити још успешније.

Доктор Алесандро Мезани начелник је лабораторије за тестове физичким напором, као и Одељења за кардиоваскуларну рехабилитацију Института у Веруну. Његова је порука да је за лечење срчаних обољења важна тзв. ергоспирометрија, односно мерење количине уноса кисеоника при врежбању, као и одговарајући тренинг.

Институт „Нишка бања“, специјализован за лечење кардиоваскуларних обољења, има неопходне апарате, а уз искуства госта из Италије, резултати ће бити још бољи.

И градоначелник Ниша, иначе кардиолог, проф. др Зоран Перишић сматра да су предавања колега из Европе више него значајна, како за примене нових метода, тако и за саме здравствене институције.

Доктор Мезани у Нишу борави од 7. до 9. фебруара, а пре Института „Нишка бања“, посетио је и Медицински факултет.