четвртак, 16. јануар 2014.

Ово је Србин из Херцеговине коме и Хрвати повјеравају живот!

16.01.2014  Телеграф.рс

Ovo je Srbin iz Hercegovine kome i Hrvati povjeravaju život!Недавно је у Хрватској једна од главних тема било питање зашто је предсједника Иву Јосиповића оперисао српски хирург доктор Миломир Нинковић, а не неки од најбољих хрватских љекара.

Повјерење Иве Јосиповића освојио је доктор Миломир Нинковић један од најугледнијих и најбољих пластичних и реконструктивних хирурга у свијету. Он је већ дуже вријеме директор највеће европске Клинике за пластичну хирургију у Минхену. Др Нинковић је својим иновативним захватима значајно помјерио границе и допринио развоју реконструктивне и пластичне хирургије.

Био је на челу тима који је први у свијету успјешно обавио операцију кадаверичне трансплантације подлактице, послије које је пацијент са трансплантирам рукама кренуо на пут око свијета са мотоциклом, а неки оперативни захвати већ су у стручној медицинској литератури названи по др Нинковићу.

Др Миломир Нинковић поријеклом је Херцеговац, рођен је на Сокоцу, а његова породица вуче коријене из околине Требиња. Као млад хирург и најбољи ученик др Борише Старовића, својим радом и резултатима постигнутим у Сарајеву задивио је колеге у Америци.

Почетком деведесетих дошао је на чело Универзитетске болнице у Инсбруку, а након великих успјеха у Аустрији др Нинковић позван је да руководи једном од највећих и најпрестижнијих свјетских клиника.

Др Нинковић је поред Иве Јосиповића оперисао и бившег хрватског премијера Ивицу Рачана, као и многе познате свјетске државнике, глумце, спортисте и јавне личности. У Републици Српској је без надокнаде извео више компликованих операција како би помогао пацијентима који немају новац да плате скуп захват у Њемачкој.