субота, 17. мај 2014.

ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ У НИШУ И СРПСКОМ САРАЈЕВУ

Најважније вијести из Ниша и Српског Сарајева данас се односе на прикупљање помоћи за угрожена подручија од поплава на подручију Србије и Републике Српске


Данас је читав дан у Нишу прикупљана помоћ за угрожена подручија на СЛЕДЕЋИМ ПУНКТОВИМА ,којој се одазвао изузетно велико број грађана Ниша ДОНОСЕЋИ ПОМОЋ,колико су могли за угрожена подручија у Србији.
И НИШКИ НВО СЕКТОР прикључио се прикупљању помоћи и дали су свој допринос једним комбијем са намјерницама.
Тренутно је у току акција прикупљања помоћи и оквиру НОЋИ МУЗЕЈА ,која је добила умјесто културног хуманитарни карактер.
У току сутрашњег дана студенти Ниша организују ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР у Хали "Чаир" у времену од 14.00 до 19.45.часова,ради прикупљања помоћи за угрожена подручија.
Поред тога Ватрогасци из Ниша АНГАЖОВАНИ СУ У ШАПЦУ, а у Обреновцу се налазе  кајакаши из КАЈАКАШКОГ КЛУБА "ГУСАР" из Ниша,ради пружања помоћи угроженим.

И на подручију Источног Сарајева организује се ПРИКУПЉАЊЕ ПОМОЋИ  за ургожене у Бијељини, а за око 300 малишана из угрожених подручија Републике Српске који су се затекли на ескурзији на Јахорнии организована је ПРИРЕДБА И УРУЧЕНИ СУ ПОКЛОНИ .
И навијачка група "Соколови" из Српског Сарајева прикључила се АКЦИЈИ ПРИКУПЉАЊА ПОМОЋИ  за угрожена подручија у Републици Српској, као и РУКОВОДСТВО ОПШТИНЕ ПАЛЕ .
И Црвени Крст Пале организовао је прикупљање помоћи у ТРЖНОМ ЦЕНТРУ "ТОМ" ПАЛЕ ,као и МЛАДИ ЦРВЕНОГ КРСТА ИСТОЧНА ИЛИЏА те чланови Удружења грађана "ЛИГА САРАЈЕВСКИХ СРБА" ,те многе друге Организације и појединци са подручија Града Источног Сарајева.
И овом приликом доказали смо колико можемо бити сложни када нам је тешко,без обзира на неке појединачне негативне појаве.
Имали смо част да у име  Удружења пријатељства-завичајног САРАЈЛИЈЕ И НИШЛИЈЕ предамо прикупљену помоћ на једном од нишких сабирних пунктова и на лицу мјеста увјеримо се да су Нишлије непрестано долазили и доносили онолико колико је ко су био у могућности и да се количина прикупљених средстава непрестано увећавала.
Тако исто било је и на подручију ГРАДА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА.
Увјерни смо да ће у обадва Града бити настављено прикупљање помоћи док то буде неопходно јер вјерујемо,да ће тако бити док се вода не повуче из угрожених подручија,а и након тога док с ене изврши рашчишћавање и санација терена. 
О стању на подручију Федерације БиХ можете прочитати ОВДЈЕ .
  

Нема коментара:

Постави коментар