уторак, 13. мај 2014.

Дари Секулић "Аврамов штап"

12.05.2014 RTVIS
Пјесник Дара Секулић добитник је овогодишњег књижевног признања "Аврамов штап" за књигу поезије "Брат мој, Тесла" и за плодоносни књижевни рад који траје шест деценија.

Награда за очување српства и матерњег језика коју додјељују требињска подружница Удружења књижевника Републике Српске, Црквена општина Требиње и Друштво српских писаца Црне Горе, пјесникињи је уручена синоћ у Требињу, на књижевној вечери у Епархијском дому.

"Српски народ је један пјесник и његове пјесме иду кроз висине и земљу која хоће на небо. Веома битно да постоји мјесто гдје ће један стих остати заувијек", истакла је Секулићева.

Предсједник требињске подружнице Удружења књижевника Српске Радослав Милошевић, који је и први добитник "Аврамовог штапа", истакао је да Секулићева спада у савремене и значајне пјеснике српског језика и српског народа.

Стихове Секулићеве казивале су ученице требињске Гимназије "Јован Дучић" Ана Рудакијевић и Тијана Бабић.

Херцеговачка подружница Удружења књижевника Републике Српске организовала је у Требињу "Дане поезије Даре Секулић", у оквиру којих јој је првог дана уручна награда.

Књижевно вече Даре Секулић, добитнице највиших друштвених признања и књижевних награда, биће одржано вечерас у требињској Народној библиотеци, а сутра у Гимназији "Јован Дучић" планиран је "час поезије".

Манифестација ће бити завршена сутра програмом "Умјетничко поподне", који ће бити организован у требињској Академији ликовних умјетности.

Нема коментара:

Постави коментар