субота, 1. фебруар 2014.

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДРЖАЛИ КОНЦЕРТ ЗАХВАЛНОСТИ

УГЉЕВИК, 31. ЈАНУАРA /СРНА/ - Потпредсједник Владе Републике Српске Нада Тешановић назвала је брендом Српске Оркестар хармоника Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика, који ће учествовати у културном дијелу програма Зимске олимпијаде у Сочију.

 

 

 

"Ресорно министарство и Влада Републике Српске дају пуну подршку младима који достојанствено представљају своју земљу и настојимо да све овакве успјехе на скроман начин наградимо", рекла је Тешановићева на отварању "Концерта захвалности", који је Оркестар хармоника одржао вечерас у Угљевику.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић, који је Угљевичанин, са посебним је емоцијама и лијепим жељама испратио младе умјетнике којима је у име Владе донио и џепарац за гостовање у Русији.

Он је хармоникаше из Угљевика назвао најбољим амбасадорима српског народа и Републике Српске у свијету.

Директор Основне школе Сретен Лукић је у обраћању публици на концерту најавио да је олимпијска екипа из области клутуре из Републике Српске у Сочију, са 13 чланова, бројнија од олимпијског тима БиХ који ће имати 10 или 11 чланова.

Вођа Оркестра Славко Николић захвалио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади Српске, општинском руководству и компанијама Рудник и Термоелектрана "Угљевик" и "Комсар енерџи", медијима и свима који су помогли међународни успјех и славу младих хармоникаша из Угљевика.

Према његовим ријечима, окосницу ансамбла чини осам музичара, а Оркестар има четрдесетак чланова који свијетом проносе музичку традицију српског народа.

Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је новинарима да је ова општина позната по угљу, производњи струје, као завичај српског пјесника Филипа Вишњића, а сада и планетарно по младим хармоникашима.

Оркестар хармоника прославио се као финалиста телевизијског програма РТС-а "Ја имам таленат", а члан жирија на овом такмичењу српски глумац Иван Босиљчић послао је ансамблу телеграм подршке уочи пута у Сочи.

"Поносан сам на ваше успехе, свет вам је на длану, Господ вас чувао", поручио је Босиљчић, који због професионалних обавеза није могао да присуствује концерту у Угљевику.

Осим предсједника Републике и Владе Српске, покровитељи одласка Оркестра хармоника у Сочи су компанија Рудник и термоелектрана "Угљевик" и "Комсар енерџи" Републике Српске, као и општина Угљевик.

Нема коментара:

Постави коментар