четвртак, 30. јануар 2014.

Жана Новаковић носи заставу Босне и Херцеговине у Сочију!

 30 јануар 2014палеливе

На састанку Олимпијског комитета БиХ (ОК БиХ) који је одржан јутрос у Сарајеву одлучено је да скијашица Жана Новаковић носи заставу Босне и Херцеговине на свечаном отварању Зимских олимпијских игара у Сочију, 7. фебруара ове године.

Јутрос је на ванредном састанку присуствовало и пет тренера такмичара ЗОИ-а у Русији, након што се Извршни комитет на сједници у уторак није успио усагласити о овом питању.

У ОК БиХ су данима били подијељени у вези с тим ко ће носити заставу. Копља су се ломила између наше Жане Новаковић и Игора Лајкерта из Зенице.

На крају је одлучено да Жана Новаковић носи заставу на отварању Олимпијаде, док ће на дефилеу затварања заставу носити такмичар који оствари најбољи резултат у Сочију.

БиХ ће на највећој смотри зимских спортова у свијету од 7. до 24. фебруара представљати пет спортиста, Паљани Жана Новаковић, Марко Рудић (слалом и велеслалом), Младен Плакаловић (скијашко трчање) и Тања Каришић (скијашко трчање и биатлон) и Зеничанин Игор Лајкерт (слалом, велеслалом, супервелеслалом и спуст). Са њима ће, уз вођу тима Саида Фазлагића, у Русију путовати и пет тренера. Спортска експедиција БиХ у Сочију укупно ће бројати 11 чланова.

Делегација путује у Сочи 4. фебруара авионском линијом Сарајево - Истанбул - Сочи.

 

Svečano promovisan olimpijski tim za Soči 2014.

Свечано промовисан олимпијски тим за Сочи 2014.

Данас је у просторијама Олимпијског комитета БиХ представљен је олимпијски тим за предстојеће Зимске олимпијске игре у руском Сочију и најављени "Олимпијски спортски викенд" - програм Олимпијског комитета посвећен популаризацији спорта, организација ЕYОФ-а и обиљежавању сјећања на ЗОИ '84. у Сарајеву.


Босну и Херцеговину ће ове године представљати четири такмичара из Пала из Републике Српске и један такмичар из Зенице, Федерација БиХ.

На 12. ЗОИ учествоваће Жана Новаковић, Марко Рудић, Тања Каришик и Младен Плакаловић док је пети учесник Зеничанин, "алпинац" Игор Лаикерт. На састанку Олимпијског комитета БиХ (ОК БиХ) који је одржан јутрос у Сарајеву одлучено је да скијашица Жана Новаковић носи заставу Босне и Херцеговине на свечаном отварању Зимских олимпијских игара у Сочију, 7. фебруара ове године.

На свечаној промоцији Жана Новаковић је изјавила да јој значи искуство које је стекла на прошлој Олимпијади у Ванкуверу.

"Од тада сам доста напредовала у физичком и техничком смислу и даћу све од себе да остварим што бољи резултат. Жеља ми је пласман међу првих 30 скијашица у велеслалому", изјавила је Жана.

Тања Каришик је такође учествовала у Ванкуверу. "Не могу обећати неке велике резултате у Сочију, с обзиром на услове у којима сам се спремала, али ћу дати свој максимум како бих остварила што бољи резултат", изјавила је Тања.

Марко Рудић је изјавио како је његова форма у успону те очекује добар резултат у слалому, који му је ближа дисциплина. Младен Плакаловић је као и увијек задовољан урађеним припремама, упркос томе што је било мало снијега у јануару.

"Олимпијски комитет је у инвестирао 291.000 КМ у спортисте, онолико колико смо могли, у складу са нашим могућностима, финансирамо и спортисте од којих очекујемо да нас представљају на Олимпијади у Рију 2016. године. Комитет даје све од себе, али то није довољно за врхунске спортисте иза којих би морала стати држава", изјавио је на конференцији потпредсједник Олимпијског комитета Изет Рађо.


Марко Рудић ће наступити у велеслалому 19. фебруара и у слалому 22. фебруара. Жана Новаковић у велеслалому 18. фебруара, а у слалому 22. фебруара. Игор Лаикерт, који ће скијати у свим дисциплинама, први пут у недјељу, 9. фебруара у спусту, у петак, 14. фебруара у суперкомбинацији, у недјељу, 16. фебруара у супер велеслалому, у сриједу, 19. фебруара у велеслалому те у суботу, 22. фебруара у слалому. Са њима ће путовати тренер Алем Хољан, те Паљанин Бранислав Лоловић и легендарни скијаш из Пала, данас тренер Ајдин Пашовић.

Младен Плакаловић ће наступити у трчању на скијама, у дисциплини спринт - слободно 11. фебруара, те у групном старту слободно 23. фебруара. Тања Каришик ће нас представљати у трчању на скијама у дисциплини спринт - слободно 11. фебруара, те у класичној дисциплини 13. фебруара. У биатлону Тања ће наступити у дисциплини спринт 11. фебруара, те у индивидуалној дисциплини 14. фебруара. Са њима ће путовати наши тренери тренери су Драган Јефтовић и Томислав Лопатић.


Олимпијски спортски викенд


ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ "ОЛИМПИЈСКИ СПОРТСКИ ВИКЕНД" У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА "ОЛИМПИЈСКА ПОРОДИЦА - СЛАВИМО ОЛИМПИЗАМ" 31.01 - 02.02 - Бјелашница, Јахорина, Зетра

Вријеме и мјесто манифестације: 31. јЈануар; 01. фебруар; 02. фебруар Бјелашница, Јахорина, Зетра

Распоред по данима:

31.01.2014. петак :

Бјелашница од 12,00 до 14,00 - ревијална трка ски клубова у Сноуборду и паралеле слалому којима промовирамо стазе дисциплине и дјецу која се могу такмичити током ЕYОФ-а 2017

Јахорина од 12,00 до 14,00 - ревијална трка ски клубова у слалому и велеслалому којима промовирамо стазе дисциплине и дјецу која се могу такмичити током ЕYОФ-а 2017

Зетра - од 08,00 до 22,00 "Сарајево ОПЕН 2014." - такмичење у званичном календару Међународне клизачке уније у умјетничком клизању. Такмичи се 170 клизачица и клизача из 12 земаља

01.02.2014. субота:

Јахорина од 11,00 до 15,00 - програм за дјецу; дружење с Вучком;дружење са члановима БХ олимпијског тима и руководством ОК БиХ; промоција ски слубова, зимских спортова; промоција ски школа; такмичење кухара; ревијална трка амбасадора, привредника и јавних личности; Испраћај БХ олимпијског тима; паљење симболичне бакље (Санда Дубравчић и Жана Новаковић) којом повезујемо ЗОИ'84 и ЕYОФ 2017; разговор и дружење са промоторима ЕYОФ-а (Владе Дивац, Санда Дубравчић, Бојан Крижај, Богдан Боша Тањевић)

Јахорина од 15,45 до 17,30 - Хотел Термаг - коктел; званична промоција ЕYОФ-а 2017 (Саид Фазлагић ОК БиХ); званична промоција пројекта "Олимпијска породица - Славимо олимпизам"; представљање изложбе "Олимпизам" чије ће отварање бити 07.02.2014. у Умјетничкој галерији БиХ; додјела признања и захвалница особама које су учествовале у добијању домаћинства ЕYОФ-а 2017-е

Јахорина од 18,30 до 21,00 - афтер партy за све госте и учеснике манифестације у Хотелу "Лавина"

Зетра - од 08,00 до 22,00 "Сарајево ОПЕН 2014." - такмичење у званичном календару Међународне клизачке уније у умјетничком клизању. Такмичи се 170 клизачица и клизача из 12 земаља

02.02.2014. недјеља

Зетра - од 08,00 до 16,00 "Сарајево ОПЕН 2014." - такмичење у званичном календару Међународне клизачке уније у умјетничком клизању. Такмичи се 170 клизачица и клизача из 12 земаља

07.02.2014. (петак)

Умјетничка галерија БиХ у 19,30 - Свечано отварање изложбе "Олимпизам "

08.02. 2014. (субота)

Бјелашница - Европа Куп у сноуборду

Зетра - Олимпијски комитет - представљање монографије о Сарајевској олимпијади Аутор Слободан Стајић; Драган Стефановић

Нема коментара:

Постави коментар