четвртак, 9. мај 2013.

КНЕЖЕВИЋ : ПУК У ВЕЛИКОЈ МЈЕРИ БАШТИНИ ТРАДИЦИЈУ ВРС

БАЊАЛУКА, 9. МАЈА /СРНА/ - Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ настоји да баштини традицију Војске Републике Српске /ВРС/ због чега је добитник великог броја признања, рекао је данас командант овог пука бригадир Рајко Кнежевић.

 
"Даном отворених врата и посјетама екскурзија допринијели смо да се не заборави ВРС, а отварањем спомен-собе дали смо допринос да се не забораве погинули борци ВРС", рекао је Кнежевић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ у сарадњи са Одбором Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова обиљежава у Бањалуци Дан побједе над фашизмом и Дан Војске Републике Српске.

Кнежевић је рекао да ће сутра у Касарни "Козара" у Бањалуци бити одржана централна свечаност Дана ВРС и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Служењем помена погинулим борцима Војске Републике Српске, прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца на гробљу Свети Пантелија и на Спомен-костурници на Новом гробљу у Бањалуци данас је почело дводневно обиљежавање Дана ВРС.