среда, 25. децембар 2013.

ПРОМОВИСАНА 16. ГЕНЕРАЦИЈА ДИПЛОМАЦА ДИФ-а

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 25. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - На Факултету физичког васпитања и спорта /ДИФ/ Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано промовисано 75 професора физичког васпитања и дипломираних тренера, као и 10 магистара наука и шест мастера који су студије другог циклуса на овом факултету окончали по новом студијском програму.

 

Декан Факултета Данко Пржуљ истакао је да је овај факултет постао респектабилна јединица Универзитета у Источном Сарајеву, а дипломирани студенти овог факултета данас су познати друштвено–политички радници, признати привредници, одборници, градоначелници, народни посланици, па и министри у Републици Српској и БиХ.

Пржуљ је додао да су на Факултету тренутно у два циклуса студија и на четири студијска програма 584 студента.

"Идуће године, када славимо 50 година традиције и 20 година рада у Републици Српској, издаћемо монографију и одржати научну конференцију са међународним учешћем. План нам је да, у сарадњи са Универзитетом, отворимо докторске студије, као највиши облик образовања на нашем универзитету", рекао је Пржуљ.

Дипломцима овог факултета успјешан завршетак студија честитао је и ректор Универзитета у Источном Сарајеву Митар Новаковић, који је оцијенио да је Факултет физичке културе и спорта, по квалитету студија, један од бољих факултета на овој високошколској установи.

"Универзитет у Источном Сарајеву данас је прави европски универзитет, акредитован по највишим стандардима и препознат у академској заједници региона и Европе. Данас сарађујемо са више од 100 европских универзитета и са свим универзитетима у окружењу и регији", нагласио је Новаковић.

Он је навео да на Универзитету у Источном Сарајеву у овом тренутку студира и 30 одсто студената који нису из Републике Српске, што је, како је навео, најбоља потврда квалитета рада и наставе.

Према његовим ријечима, само у протеклој години у опремање факултета уложено је скоро 23 милиона КМ, а у наредној години планирано је између 20 и 30 милиона КМ.

Он је нагласио да ће Универзитет у Источном Сарајеву велику пажњу у будућности посвећивати размјени студената и наставника, као и студентском стандарду.

Најбољим студентима додијељене су и посебне награде, а свечану промоцију дипломаца Факултета физичког васпитања и спорта увеличали су и студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Промоцији 16. генерације дипломаца ДИФ-а, факултета који ће наредне године прославити 50 година традиције и 20 година успјешног рада у Републици Српској, присуствовали су и представници општине Пале и града Источног Сарајева, као и бројни чланови академске заједнице и представници политичког и јавног живота Сарајевско–романијске регије.

Нема коментара:

Постави коментар