петак, 7. јун 2013.

Грађани да одлуче треба ли РТВ Источно Сарајево

четвртак, 06 јун 2013 13:21 Источно Сарајево

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Запослени у Радију и телевизији Источно Сарајево, који су четврти дан у генералном штрајку, почели су данас да прикупљају потписе грађана за опстанак ове медијске куће.

Члан Штрајкачког одбора Слађана Братић рекла је Срни да запослени у овој медијској кући организовањем потписивања петиције на улици траже помоћ грађана.

Према њеним речима, грађани треба да се изјасне да ли им је потребна РТВ Источно Сарајево, па нека онда градска власт, као оснивач, одлучи да ли ће послушати глас народа.

Братић је нагласила да сви грађани, који желе да и даље гледају РТВ Источно Сарајево, могу сваки дан 08:00-18:00 часова дати потпис у просторијама еве медијске куће, те додала да ће се мобилни пунктови налазити у свих шест градских општина.

Она је истакла да су се запослени одлучили на овај корак, јер још нема помака ка решењу њихових егзистенцијалних питања. 
"У овом тренутку дужни су нам пет плата, 30 топлих оброка, накнаде за превоз. Регрес више и не помињемо", рекла је Братић и додао да запослени траже и нову систематизацију радних места.

Она је нагласила да се као једно од решења помиње и стечај, што би било погубно, јер би то могло да доведе до гашења једног дела, а можда и комплетног РТВ-а Источно Сарајево.

Савез синдиката Републике Српске упутио је данас пуну подршку захтевима радника запослених у Радио-телевизији Источно Сарајево, који су због неисплаћених плата и других накнада 3. јуна ступили у штрајк.

Нема коментара:

Постави коментар