четвртак, 18. април 2013.

Ратко Младић неће да сведочи у одбрану Радована Караџића


18 Апр 2013 -
TANJUG

Ratko Mladić neće da svjedoči u odbranu Radovana Karadžića
Бивши председник Републике Српске (РС) Радован Караџић поднео је данас захтев за издавање обавезујућег налога за сведочење генерала Ратка Младића, јер он није пристао да добровољно сведочи у доказном поступку његове одбране, објављено је данас у Хашком трибуналу.Караџић очекује да Младић, између осталог , сведочи да "удружени злочиначки подухват" који се наводи у оптужници, никада није постојао, као и да га генерал никада није обавестио, ни усмено, ни писмено, да су заробљеници из Сребреници били или да ће бити убијени.

Караџић је у поднеску затражио да се сведочење одржи 29. јула, у време када суђење у Младићевом предмету буде на паузи.

Заступници одбране генерала Младића образложили су одбијање њиховог клијента да сведочи не само текућим суђењем, већ и лошим здравстевним стањем оптуженог.

"Као што знате, физичко и ментално здравље нашег клијента је озбиљно нарушено и није добро. Он је једва у стању да издржи своје суђење, а ни то није увек успешно. Његово нарушено здравље, уз темпо суђења које се против њега води, не оставља могућност за припрему са адвокатима за сведочење које тражите ", наводи се у поруци коју су браниоци генерала Младића послали Караџићевом правном саветнику главном, Питеру

Нема коментара:

Постави коментар